Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Livets mening och andra bekymmer
  

Vra bcker

Livets mening och andra bekymmer

Livets mening

En konstroman, endast för förryckta, skriven av de två Dramaten-personligheterna Erland Josephson och Ulf Peter Hallberg, som befinnes instängda på Teaterslottet och börjar diskutera livets mening och andra bekymmer...

Herr Josephson, en uppburen skådespelare, har under ett alltför kort film- och teaterliv antagit otaliga skepnader, från den falske lismaren Rosencrantz och den neurotiske psykoteknikern Johan till den galne filosofen Friedrich Nietzsche eller den kloke juden Isak. En fastlagd identitet var aldrig hans sak. Instängd på en Kunglig Teater försöker Herr Josephson tillsammans med sin assistent Mister Test, en luggsliten experimentalmänniska, lösa frågan om livets mening. Diverse bekymmer ställer sig i vägen. Utanför larmar mänskligheten. Quelle horreur! Herr Josephson och Mister Test vill bara en sak: i lugn och ro tänka igenom sina liv. Hängivna konsten spränger de samvetsgrant och systematiskt tidens och rummets ramar, medan de tvångsmässigt utforskar grundfrågan: Vad är livets mening?
En konstroman von oben, endast för förryckta!

ISBN:

9789173533546

Antal sidor:

200

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Erland Josephson
Ulf Peter Hallberg

mne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Givande och lustfylld... [Josephson] är intelligent, intellektuell, språkligt briljant.
-Jan Karlsson, Kvällsposten

Det är Hallberg som har sammanställt deras böljande och spirituella dialog... Josephson är en verbal person och har många anekdoter att bjuda på vad gäller såväl regissörer - inte minst Ingmar Bergman - som skådespelarkolleger.... Det är en bok att tänka med - och då inte bara i sökandet efter livets mening.
-Nils Schwartz, Expressen

Livets mening och andra bekymmer är en högst märklig och fascinerande bok... som ständigt inbjuder till en sprittande munterhet, ibland rentav uppsluppenhet. Här finns en ovanlig kvickhet, en mild ironi och många träffsäkra iakttagelser...
Utan tvekan är "Livets mening och andra bekymmer" en av årets tankedigraste böcker, och den kanske mest livskloka och visdomsrika. Det är ett renodlat nöje, en intellektuell fröjd och existentiell utmaning att läsa den. Dessutom leder den ofrånkomligen till att man som läsare - i ett inre samtal med de två herrarna - överblickar och skärskådar sitt eget liv. Om hur många böcker kan man säga det idag?

-Crister Enander, Tidningen Kulturen

Det är, faktiskt, väldigt gripande läsning. Hallberg är en stilist av guds nåde och Josephson är, det vet alla som läst hans tidigare böcker, en fantastiskt rolig och infallsrik berättare.
-Oline Stig, Sydsvenskan

...de bägge interlokutörerna (brottas) med en ibland nästan gycklande briljans med existensens teatrala och teaterns existentiella frågor... Det hela är oftast synnerligen underhållande.
-Ulf Eriksson, Svenska Dagbladet

Jag tycker mycket om den här boken... Den är ett gammaldags konversationslexikon över teaterromantik.
-Jenny Telema, Aftonbladet

Jag läser Hallberg och Josephson med stort nöje...
-Daniel Erlandsson, Östgöta-Corren

Måste läsas.
-Urban Kristiansson, Nerikes Allehanda

Det är på många sätt en modig bok, inte minst genom sin oförställda uppriktighet. Här finns en ovanlig kvickhet, en mild ironi och många träffsäkra iakttagelser. Men vad som imponerar mest på mig, som gav den största och verkligt varaktiga behållningen när jag läste Livets mening och andra bekymmer, är dess livskloka och visdomsrika innehåll.
-Kristianstadsbladet

Som alltid flödar esprin, romanen är oavbrutet underhållande och tänkvärd när Herr Josephson öser ur sitt ymnighetshorn av vetande och träffsäkra iakttagelser. Parad med Ulf Peter Hallbergs analytiska intellekt och beläsenhet blir Livets mening och andra bekymmer ett intellektuellt äventyr, som med fördel kan avnjutas med ett gott glas rödvin i beredskap.
-Lena S. Karlsson, Dala-Demokraten