Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Gaza - från faraoner till islamister (Nathan Shachar)
  

Vra bcker

Gaza

Från faraoner till islamister

Gaza

Nathan Shachar, DN:s utsände i Jerusalem, har nu skrivit historien om världens mest nyhetsintensiva konflikthärd - den omstridda Gazaremsan. Från faraonernas tid till de allra senaste kollisionerna Palestina-Israel ger boken Gaza kunskaper om såväl de stora ledarna som om vanliga människors öden och dramatiska levnadsvillkor.

Nyåret 1948-1949 röt västmakternas ledare åt Israel att blåsa av sin stormning av Palestinas sydvästra hörn, där en egyptisk expeditionsarmé omringats tillsammans med 200 000 flyktingar. Resultatet blev Gazaremsan. Som genom ett svärdshugg skars det rika området av från sin historia, sitt politiska sammanhang och sina ekonomiska förutsättningar.
Nathan Shachars bok, vars engelska version redan gått ut i en andra upplaga, är en krönika, den enda i sitt slag, över världens minsta och mest nyhetsintensiva konflikthärd, från faraonernas dagar till de allra senaste palestinsk-israeliska kollisionerna. Ledare som Alexander den store, Saladdin, Napoleon, Kung David, kalifen Omar, Allenby, Sharon och Arafat spelar huvudroller i skildringen, vars tonvikt ändå läggs på vardagens människor och deras dramatiskt skiftande levnadsvillkor.
Översättning Martin Peterson.

ISBN:

9789173534031

Antal sidor:

336

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Nathan Shachar

mne:

Historia, internationell

Pressklipp

Lika kringsynt som kritiskt granskande... Som lättläst guide genom de politiska labyrinterna saknar den motsvarighet.
-Nils Schwartz, Dagens Nyheter

Nathan Shachar ger historiska djupperspektiv till en konflikt vi hör och läser om var och varannan dag. Det gör han bra.
-Kulturnytt, Sveriges Radio

Nu har Nathan Shachar skrivit Gazas historia. Hans stora insats är att dra vår blick från Västbanken till Gaza och höja remsans status. Den är ingen bakgård. Den är ett centrum. Jag säger tack.
Shachar är författaren som med egen röst berättar det han tycker är viktigt. Ingen kan missa engagemanget. Texten har ett inre tryck.

-Per Wirtén, Expressen

Boken ger en bakgrund till dagens brännande geopolitiska konflikter, men är samtidigt något av en samtidskrönika, illustrerad med starka fotografier...
-Svenska Dagbladet

Shachar är en utsökt stilist, och i den lätta krönikeformen balanseras framgångsrikt personliga intryck och åsikter med analys och hårda fakta. Det blir sällan tungläst... hans egna minnesbilder från Gaza tillhör bokens glimrande guldkorn... Shachar ror i land sitt uppdrag med bravur.
-Catrin Ormestad, Aftonbladet

Shachars bok är svårslagen i sin lidelse för nyanser, komplikationer och begripliggörande, verklig folkbildning.
-Mats Holm, Nordvästra Skånes tidningar

En alldeles utmärkt och synnerligen angelägen bok.
-Torgny Nordin, Göteborgs-Posten

Nathan Shachar (är) en utmärkt guide.
-Gotlands Tidningar

För oss vanliga tidningsläsare är boken ovärderlig... ett oumbärligt hjälpmedel för publicister och politiker, som har ett behov att uttala sig när det bränner till i Mellanöstern.
-Bo Norberg, Broderskap

Shachar, med sina mycket goda kunskaper, har lyckats skriva lättillgängligt om "det här trasslet" och hans journalistkolleger, liksom vi andra, kan glädjas åt en gedigen politisk guidebok om Gaza.
-Andrea Bodekull, Amnesty Press

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Vilsenhetens förklädnader
 
Framstegets orkan
 
Den gåtfulla passionen (pocket)