Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Inte med oss (Klaus Hillenbrand)
  

Vra bcker

Inte med oss

En biografi om Leonie och Walter Frankenstein

Inte med oss

Den sanna berättelsen om den judiska familjen Frankensteins öden i det nazistiska Tyskland - hur de undkom koncentrationsläger, gick under jord utan pengar eller identitetshandlingar tills de slog sig ned i Israel och senare i Sverige för att skapa ett nytt liv.

"Inte med oss" är en osannolik men sann berättelse om en judisk familjs öde i Nazityskland. Leonie och Walter Frankenstein valde att gå under jord när de 1943 skulle deporteras till koncentrationsläger. Därefter befann de sig på flykt, från gömställe till gömställe, utan identitetshandlingar och utan pengar. Med hjälp av sitt eget mod och andra människors solidaritet överlevde de och deras två nyfödda söner den nazistiska terrorn.
Efter kriget lämnade familjen Tyskland för att skapa sig ett liv i Israel. De initiala svårigheterna var betydande, och Walter Frankenstein internerades under nästan två år av den brittiska mandatmakten. Sedan upplevde man oavhängighetskriget 1948 och deltog i uppbyggnaden av den unga judiska staten. I mitten av 1950-talet valde familjen Frankenstein att emigrera till Stockholm. I dag bor Walter Frankenstein i Stockholm.
Översättning Urban Lindström.

ISBN:

9789173534017

Antal sidor:

272

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Klaus Hillenbrand

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Som helhet är boken intressant. Den mest brännande frågan är, hur två unga människor kunde överleva under farliga och vidriga förhållanden utan att tappa livsgnistan och med förmågan att, efter allt som hänt, forma sig en ny framtid...
Boken är ett tidsdokument, som kan tjäna som varningsklocka i dessa dagar av tilltagande främlingsfientlighet och religiös fanatism.

-Agneta Hagerud, Kulturdelen

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


1900-talet - en biografi
 
Judar på vandring
 
Judefrågan