Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Ladies (Johan Hakelius)
  

Vra bcker

Ladies

Ladies

Johan Hakelius är aktuell med uppföljaren till fjolårets succé "Döda vita män". "Ladies" handlar om excentriska engelska damers öden och är ett måste för alla som gillar England, excentriciteter, skvaller och minnesvärda anekdoter.

Margaret Campbell föll i ett hisschakt och vaknade som nymfoman. En älskare hittade hon på Pratt´s, Deborah Mitfords mans klubb. Mitfords svägerska var syster till Marilyn Monroes älskare, John F Kennedy. Edith Sitwell stickade tröjor åt Monroe och publicerade Nancy Cunards första dikter. Cunards mor Emerald umgicks med Violet Trefusis, dotter till Alice Keppel och älskarinna till Vita Sackville-West, vars man arbetade med Diana Coopers man. Coopers svåger hade en förfader vars sonson gifte sig med Minnie Stevens. Hon förmedlade arvtagerskor, och Consuelo Vanderbilts hemgift renoverade Blenheim Palace. I romanform träffar Vanderbilt en av Conan Doyles hjältinnor, dotter till kurtisanen Lola Montez. Conan Doyle fick kokain utskrivet av Clarissa Dickson-Wrights farfar, långt innan hon lagade mat i "Two Fat Ladies".
Ladies är en bok om dessa märkliga, brittiska kvinnor.

ISBN:

9789173534000

Antal sidor:

536

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Johan Hakelius

mne:

Kvinnohistoria
E-böcker
Historia, internationell

Pressklipp

Hakelius är en mästare i att leta fram de detaljer som gör hans utvalda människor begripliga och oemotståndliga... Genom hela boken flätas släktband och vänskapsrelationer intelligent och intrikat samman, öden reds ut, historia och politik förklaras, människorna sätts såväl på plats som i rätt sammanhang.
Ladies är oavlåtligt underhållande.
-Magdalena Ribbing, Dagens Nyheter

Hakelius bok är detaljrik. Han måste ha plöjt igenom en förskräcklig massa biografier, memoarer och engelska skvallerspalter. Och tack för det. Resultatet av denna möda är hittills två mycket underhållande böcker.
-Lars G Jakobsson, Norrtelje Tidning

Re-searcharbetet är beundransvärt, jag gillar den lektion i populärhistoria jag får ur världar jag inte visste så mycket om, och det går inte att komma ifrån att Hakelius formuleringskonst står i en klass för sig.
-Aase Berg, Expressen

...en skön semester från det likriktningens Sverige där välmenande politisk korrekthet ibland blir ett hot mot mångfalden snarare än ett skydd ifrån den.
-Maria Store, Södermanlands nyheter

Det är i mångt och mycket en fröjd att ta del av hans [Hakelius] vurm för och minutiöst researchade bok om överprivilegierade levnadsöden i slottsmiljöer.
-Andres Lokko, Aftonbladet

Väldigt bra... Alldeles omöjligt att lägga ifrån sig.
-Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren

Här handlar det om brittiska damer som inte står de extremt excentriska männen efter i excentricitet och vidlyftiga vanor. Som lagom svensk häpnar man över att England faktiskt står kvar, och inte har sjunkit till Atlantens botten.
-Kenneth Gysing, Femina

Hakelius är mer brittisk än te, gikt och dragiga hus tillsammans. Nu kommer - äntligen - en uppföljare till hans bejublade bok Döda vita män... Tänd brasan, stäng av telefonen och njut!
-Tidningen S

Lika mycket för läsupplevelsen som dessa kvinnors fantastiska livsstil och öden gör förstås Johan Hakelius formuleringskonster och känsla för en bra berättelse. Några noter finns det inte, det mesta är baserat på skvaller i tidningar och kvinnornas egna memoarer.
Men vad gör det, det här är en historia för bra för att kolla. Hellre göra som Hakelius uppmanar i förordet: hälla upp en kopp te och läsa.

-Lina Samuelsson, Nyheterna

...man har aldrig tråkigt. Språket är kvickt och smidigt och kryddat med en torr humor.
-Moa Eriksson Sandberg, Hallandsposten

Hakelius kan konsten att berätta... Hans bok är just välskriven underhållning. Inte ens brittiska ambassaden kan ha något att invända mot dessa alldeles sanna berättelser...
-Curt Bladh, Sundsvalls tidning

Här ryms lika delar underhållning och folkbildning och det är gott om excentriciteter, skvaller och minnesvärda anekdoter...
-Levande historia

Ladies är en utmärkt bok att ge bort i julklapp. Med fördel kan ännu ett exemplar köpas för eget bruk. Och sedan är det bara att ge sig hän åt alla dessa märkliga familjer och personer med deras egenheter, defekter och tillkortakommanden. Det som beskrivs är verkliga människor och inte trista varelser. Därför är Johan Hakelius inte bara en skicklig författare och stilist utan också på ett stillsamt sätt en propagandist.
-Hans Wallmark, Svensk Tidskrift

Hakelius är en briljant stilist, alltid lika rolig att läsa... Detta är en given julklapp för anglofiler.
-Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet

Det är roligt att läsa om dessa ladies. Johan Hakelius skriver väl och har god blick för detaljer med skruv. De nio porträtten säger åtskilligt om de värderingar som rådde i imperiets styrande klass.
-Barbro Hedvall, Axess

Boken är stilistiskt briljant, kryddad med brittiska ironier och milda sarkasmer, oavlåtligt underhållande.
-Ingemar Unge, Tidningen Vi

Ett underbart urval kvinnotyper, en riktig parad av knäppa donnor, men alls inget kuriosakabinett. Det beror både på att Hakelius kan sin sak och att han kan skriva.
Vällustig är ett ord som dyker upp för att beskriva hans stil; lössläppt och dansant duger också bra.

-Marie Peterson, ICA-kuriren

En underbar historia i populärkultur du inte visste att du var superintresserad av.
-Fokus

Betyg: AAAAA
Ett präktigt läsäventyr... De här kvinnorna är vad Paris Hilton skulle ha varit om hon hade haft ett briljant intellekt och använt det. Nostalgisk blir man, och hänförd av alla fantastiska anekdoter som Hakelius strösslar sin berättelse med.

-Amelia

Utomordentligt läsvärd... Så mycken god läsning tarvar såar av té!
-Per-Erik Åbom, Jönköpings-Posten

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Rule Britannia!
 
Döda vita män
 
Döda vita män