Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Hjalmar Söderberg och schackspelet (Jesper Hall)
  

Vra bcker

Hjalmar Söderberg och schackspelet

Hjalmar Söderberg och schackspelet

Hjalmar Söderberg var en hängiven schackspelare - han ägnade faktiskt mer tid åt att konstruera schackproblem än att skriva. Här berättas om hans schackintresse, talang och kunskaper och vilken roll de har spelat både för människan och författaren Hjalmar Söderberg.

I "Hjalmar Söderberg och schackspelet" kartläggs och analyseras först Söderbergs schackintresse, talang och kunskaper. I nästa led används de nyvunna insikterna för att analysera ett antal av Söderbergs texter.
Jesper Hall tar hjälp av sin bakgrund som professionell schackspelare, teaterregissör och författare för att genom dessa delade referensramar med Söderberg finna nya infallsvinklar på både hans schackintresse och hans författarskap. Resultatet ger vid hand att schack spelade en viktig roll både för människan och för författaren Söderberg.

ISBN:

9789173534062

Antal sidor:

160

Bandtyp:

Flexiband

 

Frfattare:

Jesper Hall

mne:

Kulturhistoria

Pressklipp

Intresseväckande framställning
-Kristian Fredén, Svenska Dagbladet

I Jesper Halls bok Hjalmar Söderberg och schackspelet, ett litet underverk av kärleksfull knappologi, berättas allt som rimligen är värt att veta om Söderbergs relation till spelet... Hall kan redovisa åtskilligt flera (schack-)problem än dem som tidigare varit kända. Ett utkast i ett obeaktat brev visar sig vara ett litet mästerverk.
-Magnus Ringgren, Aftonbladet