Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Leva och låta leva i gamla Europa
  

Vra bcker

Leva och låta leva i gamla Europa

Saint-Évremond, Metastasio, Fredenheim och Oxenstierna

Leva och låta leva i gamla Europa

Hur var det att vara statsman, dandy, filosof eller konstnär i Europa för 300-400 år sedan? I sju essäer får vi följa några historiska personers levnad i de europeiska knutpunkterna och ta del av deras syn på livet, karriären, överlevnaden och konsten.

Bjuder på essäer från 1600- och 1700-talets Europa. Vi lär känna en landsflyktig fransk livsfilosof, en uppburen men idag bortglömd kejserlig hovpoet, en nyadlad dandy på Skeppsbron och en poetiskt lagd ättling till en av de äldsta svenska statsmannasläkterna. Genom de fyra personligheternas olika livsöden och intressen får vi också initierade inblickar i det gamla Europas kulturhistoria. Studierna nonchalerar gränser, såväl geografiska som ämnesmässiga. Miljöerna växlar mellan London, Paris, Rom, Neapel, Wien, Madrid, Konstantinopel, Stockholm, Åbo och Skenäs. Livsåskådning och politik, filosofi och litteratur, teater och musik, samlarmani och naturdyrkan, kärlekens och duellerandets teori och praktik, allt flyter samman som det faktiskt gjorde en gång.

ISBN:

9789173534147

Antal sidor:

280

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Henrik Knif

mne:

Kulturhistoria

Pressklipp

Henrik Knifs personliga och läsvärda essäsamling för oss genom sina fyra huvudpersoner och spännande utvikningar till en tid knappast lyckligare än vår men alldeles annorlunda... Knif framstår som en personlig och mycket läsvärd essäist.
-Michael Ekman, Hufvudstadsbladet

Knif visar konnässörens behagliga lätthet i den kulturhistoriska behandlingen. Det är en alltigenom mycket trevlig liten bok.
-Jonas Nordin, Svenska Dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Brev och skrifter
 
Levande 1600-tal