Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Dagbok förd under min resa i Centralasien och Kina 1906-1908 (Gustaf Mannerheim)
  

Vra bcker

Dagbok förd under min resa i Centralasien och Kina 1906-1908

Volymerna I-III i kassett

Dagbok förd under min resa i Centralasien

Gustaf Mannerheim, senare marskalk av Finland, begav sig 1906 till Centralasien och Kina på en militär rekognosceringsresa på uppdrag av den ryska generalstaben. För att dölja det egentliga uppdraget kamouflerades resan som en forskningsexpedition och den resulterade också i ett rikt etnografiskt material i form av anteckningar, fotografier och föremål från de folk och kulturer han mötte under den drygt två år långa resan. Han tog över 1 000 fotografier och förde en noggrann dagbok över sina iakttagelser. Till en början reste han tillsammans med den franska forskningsresanden Paul Pelliot men han valde sedan en egen rutt med eget följe. I dagboken skildrar Mannerheim livligt de storslagna landskapen och mötena med lokalbefolkningen, bl.a. Centralasiens nomader, men också de umbäranden som expeditionen fick utstå under den långa och fysiskt påfrestande färden till häst genom Asien till Peking.
Gustaf Mannerheims berömda resedagbok utges här i oförkortad form och utan de felaktigheter som finns i tidigare utgåvor. Utöver själva dagboken ingår i denna utgåva också Mannerheims privata, tidigare opublicerade annotationsbok, i vilken han gjorde anteckningar för sitt egentliga, militära uppdrag. I anteckningsboken ingår också praktiska anvisningar om filmframkallning i fält och om sjukdomskurer, en svensk-kinesisk reseparlör, ett fotodiarium och förteckningar över reseutrustning och förnödenheter.
Verket utkommer i tre band illustrerade med Mannerheims egna fotografier och med förord och kommentarer av utgivaren, fil.lic. Harry Halén.

Utgiven i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland.

ISBN:

9789173533843

Antal sidor:

1138

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Gustaf Mannerheim

mne:

Historia, internationell
Asien