Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Florentinsk historia (Niccolò Machiavelli)
  

Vra bcker

Florentinsk historia

Florentisk historia

För första gången på 125 år finns nu Machiavellis berättelse om staden Florens historia i svensk översättning. Medryckande skildrar han sin stad och renässansens kulturella centrum under tusen år - från Romarrikets fall till sin samtid.

Med flödande berättarkonst skildrar Machiavelli i sin florentinska historia inte bara Florens och Toscanas historia utan i stor utsträckning hela Italiens under en period av tusen år - från romarrikets fall på 400-talet till Lorenzo de Medicis död år 1492. Den präglas av ett engagemang och en inlevelse som kan få läsaren att känna sig som ögonvittne till historiska händelser. Den karakteriseras också av Machiavellis stora politiska erfarenhet, främst från tiden 1498-1512, då han som sekreterare vid Andra kansliet ofta befann sig i händelsernas centrum.
Florentinsk historia är en rent politisk historia, och den skrevs under en tid då källforskning i vår mening inte existerade. I ett väsentligt hänseende är den en typisk produkt av renässansen och av bestående historiskt värde: Machiavelli redogör inte bara för händelsernas gång; han söker ständigt människan, individen bakom de politiska händelserna, ett problem av ständig aktualitet.
Översättning Paul Enoksson

ISBN:

9789173534123

Antal sidor:

576

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Paul Enoksson
Niccolò Machiavelli

mne:

Historia, internationell
Atl. väljer ur världslitteraturen

Pressklipp

En alldeles förnämlig utgåva av Machiavellis egentliga huvudverk... Boken finns tidigare översatt till svenska, men först nu 125 år senare med de behövliga kommentarerna och inledningen av Paul Enoksson. En fantastisk insats!
Detta är stor litteratur om viktiga år i Italiens historia. Tag och läs ni också!

-Tryggve Lundh, Folket

En magnifik illustration av den krasst maktrealistiska statskonst som brukar machiavellisk... Machiavelli iakttar deras mått och steg, dolkstötar och diplomatiska finter med en fascination för det politiska spelet som lyser fram också ett halvt årtusende senare.
-Johan Wilhelmsson, Norrköpings Tidningar

En väldig fresk med moralisk underton där allt handlar om maktfullkomlighet och nederlag, vinnare och försvinnare.
-Mikael Van Reis, Göteborgs-Posten

Florentinsk historia är förvånansvärt lättläst. Översättaren Paul Enoksson har också gjort ett gediget och beundransvärt arbete med språk, en upplysande inledning och rikliga kommentarer.
-Lars Linder, Dagens Nyheter

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Republiken
 
Niccolos leende
 
Florentinsk krönika