Våra böcker

A la prima

A la prima

Den Svagiska Unionen är en fantasiprodukt skapad av Mats Åkerman, med städer, länder och personer. I A la prima, rikt illustrerad av författaren själv, dras vi in i intriger i Unionens huvudstad, metropolen Primaborgen. Förord av Johan Hakelius.

Om herr T vore uppmärksam skulle han notera en lång man med keps som står under bron och begrundar en förlupen ballong. Vem är denne man? Kan det vara Rocco Rivarossi? I mars 1956 genomförde monsieur Rivarossi sin sägenomspunna returresa till Primaborgen, huvudstaden i den Svagiska Unionen, redovisad i boken Retur.

I Mats Åkermans nya bok A la prima får berättelsen sin fortsättning i den stora metropolen. Bekantskaper som herr T, Kvickrot, Höök, herr Herrman, Rotebeck, Madame Belle, sekreteraren Juliette och överste Konrad gör att mystiken tätnar och den ökända Trix-kuppen vävs in i intrigen. Samtidigt ges läsaren djupa och kunniga insikter i Primaborgens historia och geografi från tidigt 1200-tal.

Den Svagiska Unionen är en fantasiprodukt skapad av Mats Åkerman, med städer, länder och personer. Allt har utvecklats ur de detaljrika kartor som konstnären redan i sina tidiga tonår började rita. Historien utspelas med nostalgisk patina runt 1956, Mats födelseår. Hans skisser, kartor, tidtabeller, teckningar och målningar berättar om detta lika mycket som hans texter.

ISBN:

9789173534321

Antal sidor:

120

Bandtyp:

Inbunden

Status:

Slutsåld

Författare:

Mats Åkerman

Ämne:

Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Utifrån en fiktiv gestaltning av en stad utforskar Mats Åkerman måleriets möjligheter att skapa en egen värld.
-Anna Brodow Inzaina, Svenska Dagbladet

Åkermans detaljrika kartor och lika detaljrika målningar har liksom i tidigare böcker hämtat drag och dofter från europeiska storstäder för sisådär en sextio år sedan - som de kan ha tett sig eller som de borde ha tett sig.
-Ove Säverman, Dagens Nyheter

En fullständigt fenomenal fantasivärld.
-SVT1 Sverige!

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Roj Friberg
 
Bengt Böckman