Våra böcker

En diplomatins hantverkare

Vänbok till Jan Eliasson

Klicka för större bild - En diplomatins hantverkare

I denna vänbok till Jan Eliasson på 70-årsdagen finns artiklar där förhandlingskonsten är i centrum. Bland artikelförfattarna märks Tarja Halonen, Rolf Ekéus, Leif Lewin och Ulf Dinkelspiel, och ämnena sträcker sig från konfliktlösning och krishantering till Mellanöstern och Dag Hammarskjöld.

Vänboken "En diplomatins hantverkare" är en tribut till diplomaten och förhandlaren Jan Eliasson. Boken följer hans liv från brinnande världskrig via det långa kalla kriget till en globaliserad värld med många konflikter men inga världskrig. Författarnas bidrag ger inblickar i miljöer och händelser, där just förhandlingskonsten är central.

Ur innehållet: "Global demokrati om hundra år" av Leif Lewin, "Dag Hammarskjöld och folkrätten i dagens värld" av Sverker Åström, "Finlands och Sveriges samarbete inom krishantering och annat" av Tarja Halonen, "Konfliktlösaren" av Lena Hjelm-Wallén, "Kissinger och svensk säkerhetspolitik under det kalla kriget" av Rolf Ekéus, "Diplomaten som handelsman" av Ulf Dinkelspiel med flera.

Redaktionskommittén har bestått av Dag Klackenberg, Maud Kronberg, Monica Lundkvist och Lars-Hjalmar Wide.

ISBN:

9789173534215

Antal sidor:

352

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Dag Klackenberg

Ämne:

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Freden som äventyr
 
Den motvillige Europén