Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Icones insectorum rariorum (Carl Clerck)
  

Vra bcker

Icones Insectorum Rariorum

Carl Clercks fjärilsbok

Klicka fr strre bild - Icones rarorium (Bibliofil)

Inbunden, 2 volymer i kassett.
Faksimilupplaga i 990 exemplar.

"Det är så wackert at det giör godt neder i tåerne." Det är Carl von Linné som säger det, när han får se de första sju planscherna av sin samtida Carl Clercks verk om fjärilar, Icones Insectorum Rariorum.
1989 firar Kungliga Vetenskapsakademien sitt 250-årsjubileum. I samband med jubileet ger Atlantis ut Carl Clercks fjärilsbok i en faksimilutgåva med en stor inledning av Björn Dal - en av Sveriges specialister på fjärilar och äldre bokillustrering. Faksimilutgåvan består av två volymer i en kassett. Upplagan är begränsad till 990 numrerade exemplar.
Mannen bakom detta praktverk, Carl Clerck (1709-1765) var en underordnad uppbördsman i Stockholm. Han har sagts vara en av de mest tilldragande gestalterna i tidens svenska bildningshistoria. Jämte Charles De Geer är han den ende svensk som kan jämställas med Europas stora entomologer på 1700-talet. Hans fjärilsarbete är med sina 55 färgplanscher ett av de vackraste verk som framställts i Sverige.
De flesta av fjärilarna i Icones avbildas för första gången och 60 av dem bär idag latinska namn med Clerck som auctor. Verket är således av ett betydande vetenskapligt intresse.

Kontakta förlaget för kostnadsfri beställning av presentationsfolder!

ISBN:

9789174864181

Antal sidor:

160

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Carl Clerck

mne:

Natur & naturvetenskap
Bibliofilutgåvor