Våra böcker

Ådalens poesi i ord och bild

Klicka för större bild - Ådalens poesi (bibliofil)

Numrerad bibliofilupplaga i 175 exemplar.
I kassett. En signerad och numrerad litografi av Thage Nordholm ingår.

Det är nu snart hundra år sedan Pelle Molins Ådalens poesi först gavs ut. Det är 92 år sedan författaren dog.
Det Pelle Molin berättar om finns inte. Snart finns inte ens minnena. Men scenen står kvar. Inte ens den moderna industristatens scenografer kan, vågar eller vill förändra Norrlands natur och säregna stämning.
När Thage Nordholm målar, målar han tidlösheten. Utanför vänster bildkant kan vilken ensemble som helst förbereda sitt intåg. Medvetet ser vi dem aldrig eller ytterst sällan. I hans måleri spelar vi alla huvudrollen.
I den här boken får Pelle Molins figurer låna Thage Nordholms sceneri. Det har blivit en lite annorlunda bok. På en gång en nyutgåva av ett litterärt fundament, på väg att glömmas för störtfloden av allt nytt, och en konstbok som berättar om ett måleri mitt i blomningen.
Två tidsåldrar, två konstnärskap, två vitt skilda redskap förenade i en hyllning till den särart på vilken just vårt samhälle i världen bygger sin utveckling.
Boken kan också ses och upplevas som en hyllning till Ådalen, till Höga Kusten och till Nordingrå - den trakt som så intensivt kramar våra hjärtan, var vi än kommer ifrån. Och som dåd och då, minst en gång per mansålder, kräver att få röst genom en Pelle Molin eller en Thage Nordholm.

ISBN:

9789174868403

Antal sidor:

100

Bandtyp:

0

 

Författare:

Pelle Molin

Ämne:

Skönlitteratur, prosa
Bibliofilutgåvor