Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Hyllning till Katalonien (George Orwell)
  

Vra bcker

Hyllning till Katalonien

Klicka fr strre bild - Hyllning till Katalonien

I decenber 1936 kom George Orwell till Barcelona för att slåss på republikanernas sida i det spanska inbördeskriget. Han ansluter sig till arbetarmilisen och sänds till den arogonska fronten utrustad med ett tyskt mausergevär från 1896! När han efter tre och en halv månad kommer tillbaka till Barcelona på permission hamnar han i gatustriderna där. Åter vid fronten får han ett skott i halsen som han mirakulöst överlever, men är då så svårt sårad att han återvänder till England.

Ett halvår senare skriver han Hyllning till Katalonien, en skildring av krigets helvete, av "leda, hetta, köld, lort, löss, umbäranden och fara", men också av kamratskap och solidaritet. Den är en fascinerande ögionvittnesskildring av ett stycke europeisk historia.

Översättning: Ingemar Johansson.

ISBN:

9789174863703

Antal sidor:

232

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

George Orwell

mne:

Atl. väljer ur världslitteraturen
Skönlitteratur, prosa

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Djurens gård
 
1984