Våra böcker

Från Askeby till Uppsala

Minnen ur mitt liv

Från Askeby till Uppsala

Johannes Lindblom (1882-1974) var professor i exegetik och rector magnificus för Lunds universitet. Hans efterlämnade memoarer utkommer nu med kommentarer av professor Oloph Bexell. I dem får läsaren möta en aktiv och kulturöppen teolog med skarp iakttagelseförmåga. Här porträtteras också samtida akademiska personligheter som Henrik Schück och Nathan Söderblom.

Johannes Lindblom (1882-1974) var professor i exegetik och rector magnificus för Lunds universitet. I sina charmfulla levnadsminnen berättar han om sina upplevelser alltifrån barndomshemmet i en östgötsk prästgård till student- och forskaråren i Uppsala under brytningstid mellan gamla och nya tänkesätt. Läsaren får möta en aktiv och kulturöppen teolog med breda intressen och skarp iakttagelseförmåga. Boken innehåller en rad pregnanta personkaraktäristiker ur tidens akademiska liv, bland dem Henrick Schück, Harald Hjärne och Nathan Söderblom.
Till framställningen är fogad en inledning och en utförlig kommentar av professor Oloph Bexell.

ISBN:

9789173533867

Antal sidor:

304

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Johannes Lindblom

Ämne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Lindbloms minnen har redigerats utomordentligt av Oloph Bexell. I inledningen tecknar han huvudpersonens gärning väl. De förklarande kommentarerna i slutet kan man läsa som en god essä i sig.
-Torgny Nevéus, Upsala Nya Tidning

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


I idealisk riktning
 
I Alma maters tjänst