Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Den sällsamma historien om lutheranerna i Paris (Janine Driancourt-Girod)
  

Vra bcker

Den sällsamma historien om lutheranerna i Paris

Från Ludvig XIII till Napoleon

Den sällsamma historien om lutheranerna i Paris

När ett protestantiskt tempel i Paris skulle rivas fann historieläraren Janine Driancourt-Girod av en slump ett antal fascinerande fyrahundraåriga dokument om lutheranernas öden i Paris. Det blev startskottet till föreliggande kartläggning av en tidigare bortglömd minoritet i Paris, som även involverar många svenskar.

Detta är historien om de skandinaviska ambassadkapellen i Paris - svenska kapellet och danska kapellet - som aldrig skrivits förr. Det är historien om de lutherska grupper, förnäma män och enkla människor, som togs emot och beskyddades där under två århundraden då våldsamma förföljelser på olika sätt drabbade protestanterna. Det är historien om lutheranerna i Paris, de tyskspråkiga invandrare, elsassiska eller tyska specialiserade hantverkare, som kommit till huvudstaden för att leva på möbler och mode och som slagit sig ned i stadsdelen Saint-Antoine. Tack vare kapellen kunde de förbli trogna sin religion och trosutövning. Historien om kapellen, församlingarna och människorna löper på som ett storslaget och spännande äventyr: krönikan om lutheranerna i Paris under 1600- och 1700-talen.
Översättning Kristina Ekelund

ISBN:

9789173533553

Antal sidor:

360

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Janine Driancourt-Girod

mne:

Historia, internationell

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Inte bara Versailles
 
Leva och låta leva i gamla Europa
 
Levande 1600-tal