Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | De intellektuellas flykt (Paul Berman)
  

Vra bcker

De intellektuellas flykt

De intellektuellas flykt

Den amerikanske författaren Paul Berman ser i debatten om islamistiska grupper hur kulturpersonligheter, journalister och politiker drar sig undan. De intellektuella sviker - som de också gjort tidigare. "De intellektuellas flykt" är en historiebok, en pamflett och - framför allt - ett försvar för upplysning och det fria ordet.

När ayatolla Khomeyni utfärdade sin dödsdom mot Salman Rushdie slöt författare, kulturpersonligheter, journalister och politiker över hela världen upp bakom den utpekade. Men i dag, när hoten från islamistiska grupper mot yttrandefrihet och konstnärlig frihet har ökat dramatiskt, drar sig samma grupper undan. I "De intellektuellas flykt" beskriver den amerikanske författaren och journalisten Paul Berman en utveckling där extremisternas motståndare anklagas för intolerans och fördomsfullhet. Den förföljda och dödshotade Ayaan Hirsi Ali kritiseras och fryses ute samtidigt som filosofen och professorn Tariq Ramadan med starka band till islamism beskrivs som en moderat muslim. Paul Berman har skrivit en historiebok, en pamflett och - framför allt - ett försvar för upplysning och det fria ordet.
Översättning Jim Jakobsson. Förord av Johan Lundberg. Utges i samarbete med Axess.

ISBN:

9789173534338

Antal sidor:

288

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Paul Berman

mne:

Politik & debatt

Pressklipp

En fascinerande idéhistorisk skildring i ohöljt försvar av upplysningstraditionen. Berman skräder inte orden, men är utförlig, nyanserad och imponerande i sin kritik.
-Örjan Abrahamsson, Kristianstadsbladet

Bermans senaste bok är uppfriskande. Både för minnet och som pulshöjare... Bermans argumentation skär som en varm kniv genom smör, lätt och närmast övertydligt skiljer han ursäkter från principer.
-Jonas Duveborn, Norra Skåne

Berman skriver ingående om många av dem som format dagens islamism, en lång, mångsidig och, stundom, motsägelsefull teologisk utveckling. Hans historiska skildring förtydligar i mycket den islamism som i dag blivit debattämne och på sina håll uppfattas som samhällsproblem.
-Curt Bladh, Sundsvalls Tidning

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Civilisationernas kamp
 
1900-talet - en biografi
 
Islams två ansikten