Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Jordpäron
  

Vra bcker

Jordpäron

Svensk ekonomihistorisk läsebok

Jordpäron

"Jordpäron - svensk ekonomihistorisk läsebok" samlar texter om hushållning, handel och välfärd, från medeltiden och framåt. Axel Oxenstierna, Carl von Linné och J.A. Gripenstedt är några av texternas upphovsmän. Flera av texterna har tidigare varit svårtillgängliga och svårtolkade. Nu presenteras de av experter med inledningar och textförklaringar.

Mat för dagen och tak över huvudet - det är sådant som har bekymrat människan i alla tider. Men hon har också gjort sig föreställningar om ett gott liv och en värdig vardag. För detta har hon varit beredd att kämpa - om resursutrymmet men också om en rimlig och rättvis fördelning av allt det som hon har bemödat sig om och skapat.
Allt detta kan kallas ekonomi. I Sverige går det att följa det ekonomiska tänkandet inom befolkningen genom dokument och skrifter från Heliga Birgittas tid och framåt. Boken Jordpäron presenterar dem i rikt urval. Källtexterna kommenteras genom essäer skrivna av specialister på olika epoker i svensk historia.
Jordpäron kan läsas som en pendang till den idéhistoriska läseboken Gyllene äpplen. I Jordpäron står de ekonomiska idéerna i fokus: hur jorden ska brukas, handeln ordnas, framsteg åstadkommas, folkets välfärd säkras.

ISBN:

9789174865103

Antal sidor:

656

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Lars Magnusson
Anders Björnsson

mne:

Historia, svensk

Pressklipp

I Sverige går det att följa det ekonomiska tänkandet genom dokument och skrifter från Heliga Birgittas tid och framåt. Boken Jordpäron presenterar tankarna i ett rikt urval... Precis som Gyllene äpplen kan man ströläsa Jordpäron i lagom doser och njuta av all den idéhistoria som här har samlats mellan pärmarna.
-Torbjörn Andersson, Sörmlandsbygden

Det är ett överflödande rikt material som här presenteras.
-Per Thullberg, aktuellt i politiken

Jordpäron är en viktig bok för förståelsen av Sveriges historia... Urvalet av texter är relevant, och visar på bredden av den ekonomiska historien.
-David Dunér, Axess

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Gyllene Äpplen