Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Handbok i konservatism (Stefan Olsson)
  

Vra bcker

Handbok i konservatism

Handbok i konservatism

Vad innebär konservatism i dagens samhälle? Vad har konservatismen för roll att spela och varför har vi i Sverige så svårt att använda begreppet? Statsvetaren Stefan Olsson berättar här vad modern konservatism innebär i en rad frågor, som religion, utbildning och jämställdhet.

Med valframgångar för de europeiska högerpartierna är det tydligt att konservatismen är framgångsrik, både som social rörelse och som ideologi. Men gäller detta också för Sverige? Och vad innebär det i så fall att vara konservativ i ett modernt samhälle?
I denna bok berättar statsvetaren Stefan Olsson om sin syn på den moderna konservatismen. Även Sverige är befolkat av människor som i grunden är konservativa men som saknar ord och begrepp för att beskriva sina tankar.
Boken ger en lättillgänglig introduktion till det konservativa tänkandet. Med exempel hämtade från den dagspolitiska arenan tar den konservatismen i försvar och visar hur denna ideologi alltjämt kan ge svar på aktuella politiska frågor.

ISBN:

9789173534468

Antal sidor:

256

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Stefan Olsson

mne:

Politik & debatt

Pressklipp

Passionen är en av bokens positiva sidor. Andra är författarens öppna attityd och vilja att diskutera även områden där konservatismens kritiker har gått hårt åt Olssons ideal, liksom genomgången av olika aktuella politikområden för att undersöka de konservativa svaren på dagens frågor.
Det mesta är jag oenig med författaren om, men jag har haft en uppfriskande brottningsmatch med texten ända till sista raden.

-Lars Sköld, Kollega

Ett tidens tecken... Redan det förhållandet att detta sker i form av en snygg bok med stadiga pärmar, utgiven på ett ansett förlag snarare än i form av ett sladdrigt stencilhäfte, tyder på att konservatismen är på väg tillbaka in i debatten.
-Svante Nordin, Svenska Dagbladet

I resonerande ton, och inte utan kritik mot den idésfär han förknippar sig med, går författaren i närkamp med etablerade föreställningar om konservatism.
-Johan Sundéen, Smålands-Posten

En intressant bok. Den är läsvärd.
-Claes-Magnus Bernson, Tidningen Kulturen

En pedagogisk framställning av konservatismens ideologiska grundelement och samtidigt ett "inlägg i den politiska idédebatten"... Innehåller många tänkvärda teoretiska reflexioner...
-Jeanette Emt, Sydsvenskan

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Kultur räknas
 
Mot en kosmopolitisk framtid?
 
Om västerlandet