Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Om landskap (Berglund, Drougge, Lindberg)
  

Vra bcker

Om landskap

om landskap

Debatten om hur staden förändras är livligare än på länge och berör alla, men diskuteras alltför ofta i snäva kretsar. Boken Om Landskap är skriven av tre arkitekter och vill ge en inblick i landskapsarkitekturens form- och idévärld, för alla som är intresserade och vill veta mer.

Hur formas stadens rum? Varför ser torget, parken, bostadsgården och andra vardagliga platser ut som de gör? Debatten om hur staden förändras är livligare än på länge och berör alla, men diskuteras alltför ofta i snäva kretsar. Om Landskap vill ge en inblick i landskapsarkitekturens form- och idévärld. I stadens mellanrum, i gränslandet mellan den privata och publika sfären, formas platser och stråk för en mängd olika behov, som lek, vila och rekreation. Om Landskap vill visa på möjligheter som ryms inom den tillämpade landskapsarkitekturen; förutom att lösa praktiska och funktionella problem förmedla poesi och lekfullhet.

ISBN:

9789173534550

Antal sidor:

168

Bandtyp:

Flexiband

 

Frfattare:

Göran Lindberg
Åsa Drougge
Jonas Berglund

mne:

Konst & arkitektur

Pressklipp

Vad är det vi ofta ser i offentliga miljöer? Svar: Tråkighetens triumf. Och här växer barn upp, här har människor sina liv. Vad göra? En bra idé är att börja med den här boken... Vår livsmiljö påverkar oss djupt. Läs och begrunda.
-Kjell Andersson, Borås Tidning

En bok av det här slaget... är inte helt vanligt och skulle i bästa fall fungera som en brygga mellan dem som planerar våra parker, stråk och torg och oss som lever i dem.
-Rikard Ekholm, Upsala Nya Tidning

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Europas trädgårdar
 
Signums svenska konsthistoria 13. Konsten 1950-1975
 
Tre trädgårdar i Dalarna