Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | En berättelse om två städer (Conny Svensson)
  

Vra bcker

En berättelse om två städer

Florens i dikt och verklighet

En berättelse om två städer

Florens besöks årligen av 10 miljoner turister. Under seklernas lopp har många av de stora författarna hunnit bese staden - från Dante till Astrid Lindgren - och professor Conny Svensson har vandrat i deras fotspår för att se hur mycket som ännu finns kvar av det de såg, och vad som har förändrats.

Huvudperson är staden Florens, i verkligheten och i litteraturen. Guideböcker om staden saknas inte, men här får resenärer och läsare information av annat slag. Det handlar om Florens som litterär miljö, om berömda författare och deras skildringar från Dante till våra dagar. I den tacksamma rollen uppträder bland många andra Astrid Lindgren och Stieg Trenter, klassiker som Goethe och Dostojevskij liksom vår samtida Salman Rushdie. Ett kapitel handlar om Florens som scen för populära deckare och thrillers, ett annat om kända resehandböcker från olika tider. De omskrivna platserna besöks för att jämföra fiktionens då med verklighetens nu. Dessutom får läsaren faktarika upplysningar om stadens historia samt tips om sevärdheter och prisvärda restauranger.

ISBN:

9789173534390

Antal sidor:

256

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Conny Svensson

mne:

Kulturhistoria

Pressklipp

Ett på många sätt matnyttigt och läsvärt verk som vi gärna hade haft på fickan vid vårt senaste besök i den härliga staden.
-Dan Sjögren, Norrländska Socialdemokraten

En färgstark och underhållande bok.
-Åke Leijonhufvud, Sydsvenskan

Conny Svensson känner Florens lika bra som vi andra känner våra byxfickor... Störst nöje har jag av kapitlet om kriminallitteratur med Florens-anknytning.
-Kristian Ekenberg, Arbetarbladet

Conny Svenssons lilla bok har fått ett yttre med tilltalande format och lätt tonat papper. Flera väl valda amatörfotografier återges tyvärr alldeles för smått och suddigt men i gengäld kan man glädja sig åt författarens behagliga och kultiverade stil.
-Staffan Bergsten, VLT

Ett på många sätt matnyttigt och läsvärt verk som vi gärna hade haft på fickan vid vårt senaste besök i den härliga staden.
-Dan Sjögren, Norrköpings tidningar

En bok som bildar och leder läsaren vidare till andra författare, andra böcker... En bok som förtjänar en bra plats i bokhyllan.
-Lena Köster, Upsala Nya Tidning

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Florentinsk historia
 
Florentinsk krönika
 
Niccolos leende