Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Hjalmar Söderberg (Bo Bergman)
  

Vra bcker

Hjalmar Söderberg

Hjalmar Söderberg

Nu återutges Bo Bergmans skildring av vännen och författarkollegan Hjalmar Söderberg. Men när han skriver, skriver han också mångt och mycket om sig själv. De båda författarna delade en livslång vänskap; deras liv kom att förlöpa i liknande banor och den livssyn de ger uttryck för i sina verk är i stora stycken överensstämmande.

Bo Bergman och Hjalmar Söderberg delade en livslång vänskap. Även som författare stod de varandra nära i skildrandet av den mänskliga existensen som oavlåtligt ödesbunden och styrd av tvingande makter. I den särpräglade ensamhet som vidlådde dem båda blev de varandras ständiga sällskap och litteraturen deras gemensamma tillflyktsort. När Bo Bergman skriver om vännen Hjalmar Söderberg blir således minnesteckningen en tillbakablick även på hans eget liv, och en skildring av ett under många decennier obrutet samtal färgat av vemod och ouppfylld längtan.

ISBN:

9789173534574

Antal sidor:

184

Bandtyp:

Flexiband

 

Frfattare:

Bo Bergman

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Ett elegant författarporträtt...
-Jesper Högström, Expressen

Är man intresserad av Hjalmar Söderberg som människa och författare - och kanske helst har i alla fall någon förkunskap - så är Bo Bergmans bok en utomordentlig bredvidläsning.
-Daniel Erlandersson, Östgöta-Correspondenten

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Vårfrost (pocket)
 
Hjalmar Söderberg och schackspelet