Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Ernst och Friedrich Georg Jünger (Carl-Göran Heidegren)
  

Vra bcker

Ernst och Friedrich Georg Jünger

Två bröder, ett århundrade

Ernst och Friedrich George Jünger

Ernst Jünger är en av 1900-talets stora författare. Men även hans bror Friedrich Georg skrev. Genom de bägge brödernas efterlämnade skrifter får vi uppleva mycket av det gångna seklets stämningar, särskilt de som ledde fram till andra världskriget. Heidegrens bok är både en dubbelbiografi och en historiebok.

Bröderna Ernst och Friedrich Georg Jünger var samtidsvittnen som iakttog, uttydde och kommenterade 1900-talet i dess olika faser och händelseförlopp. Bådas liv och verk utgör i mångt och mycket en löpande kommentar till det gångna århundradet. Ernst Jünger är idag den mera kände av dem, men även Friedrich Georg är en personlighet och författare som är väl värd att uppmärksamma. I denna studie är det framför allt perioden från mitten av 1930-talet och fram till mitten av 1960-talet som skildras, men med flera återblickar på de föregående åren och även några framåtblickar. I fokus står de av brödernas skrifter som utgör försök till samtidsanalyser eller som har ambitionen att utveckla en livshållning.

ISBN:

9789173534437

Antal sidor:

288

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Carl-Göran Heidegren

mne:

Memoarer & biografier
Historia, internationell

Pressklipp

En fängslande skildring av två sammantvinnade litterära och politiska 1900-talsöden.
-Svante Nordin, Svenska Dagbladet

En ytterst intressant dubbelbiografi... Hör till dessa böcker man kan bosätta sig i, länge.
-Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet

Heidegrens bok är en guldgruva för den som söker efter Ernst Jüngers rötter i tysk historia...
-Göran Greider, Aftonbladet

Heidegren har gjort ett storartat jobb. Det här är en fantastisk bok för läsare av Ernst Jünger och jag är övertygad om att jag nu kan läsa hans romaner med nya ögon. Positivt är också att brodern Friedrich Georg ägnas lika mycket utrymme, om inte mer, som Ernst.
-Erik Göthlin, Kulturdelen

Läsvärd och idérik... Heidegren har gjort den svenska publiken en stor tjänst genom att klart och levande redogöra för deras (bröderna Jüngers) filosofiska utveckling.
-Per Bauhn, Axess

En fascinerande relief över 1900-talet och bröderna Jüngers dialog med epoken. Heidegrens bok är därmed en utmärkt introduktion till dessa spännande författarskap.
-Christer Hugo, Smålandsposten