Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Seglats i september (Johan Bargum)
  

Vra bcker

Seglats i september

Seglats i september

Prisbelönte Johan Bargum utger nu sin sjuttonde roman. Olof och Harald seglar österut i en välkänd farled i fridfullt sensommarväder. Men när mörkret faller kommer hemligheter, anklagelser och obesvarade frågor plötsligt fram.

Kanske är segelbåten en lika viktig markör av årstiderna som flyttfåglarna? Årets sista seglats får lätt ett vemodigt skimmer över sig ett landskap Johan Bargum är en mästerlig skildrare av.

Segelbåtar kan Bargum också, från vantskruvar till cunningham. När Olof och Harald seglar österut i en välkänd farled råder fridfullt sensommarväder. Då mörkret faller över natthamnen kommer stormlyktan fram och hemligheter, anklagelser, obesvarade frågor.

Vad var det som hände? Seglats i september är ett triangeldrama med speciella förtecken som visar att det förflutna är något vi alltid bär med oss, ibland med ödesdigra konsekvenser.

Johan Bargum skriver utsökt sparsamt; ytan krusas lätt, under den stormar känslor, på liv och död.

ISBN:

9789173534987

Antal sidor:

128

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Johan Bargum

mne:

Pressklipp

Vissa recensionsböcker är så bra att de lamslår ens skrivförmåga. Det enda som dyker upp i skallen är de uttjänta favoriterna om stilistisk fulländning som ingen längre orkar ta del av. Johan Bargums höstbok Seglats i september är just en sådan raritet...
-Eva Kuhlefelt, Hufvudstadsbladet

Seglats i september är en bok som man inte glömmer. Och ett paradexempel av axiomet "less is more". Ett litet mästerverk som inte lämnar läsaren i första taget.
-Maija Niittymäki, Nerikes Allehanda

Bargum är en av vår litteraturs finaste novellister. Även som stilist hör han till dem som utmärker sig... Det här är ingen bok man tar till sig och sedan lägger åt sidan. Det begränsade formatet till trots är det en både rik och mångbottnad berättelse vars innebörder behöver flera omläsningar innan de klarnar.
-Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning