Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Dagboken (Rut Hillarp)
  

Vra bcker

Dagboken

I urval av Birgitta Holm

Dagboken (Hillarp)

Rut Hillarp dagböcker var tänkta att få allt annat som skrevs i tiden att blekna. "Där ligger Ernst Ahlgren i lä" skriver hon vid ett tillfälle, eller apropå Anais Nin: "Skulle inte jag kunna göra sånt lika bra?". Alla Hillarps sidor speglas i dessa omfattande dagböcker, som nu utkommer i urval av Birgitta Holm.

Rut Hillarps dagbok skrevs under tider av passion. För henne själv innebar den grundvalen i hennes liv, "det som jag är och åstadkommer", och i förhållande till de närmaste medtävlarna visade hon en berättigad självkänsla. "Där ligger Ernst Ahlgren i lä" skriver hon, eller apropå Anais Nin: "Skulle inte jag kunna göra sånt lika bra?." De två passioner som dominerar var rumänen Mihail Livada och författaren Sivar Arnér, och det är också kring dem som huvuddelen av den skönlitterära produktionen kretsar. Men en rad av tidens kända kulturpersonligheter får plats i dagboken och har gett inspiration till hennes erotiska diktning. Erik Lindegren, Karl Vennberg, Gösta Oswald, Stig Sjödin, Ilmar Laaban, Åke Janzon, Bertil Schütt, Solveig Johs för att nämna de viktigaste, utomlands bland andra målaren Victor Vasarely som hon mötte i efterkrigstidens Paris. Med en unik närvaro och närmast stenografisk minneskonst tecknar hon hur tillvaron ter sig för en intellektuell kvinna under hela andra hälften av nittonhundratalet.

ISBN:

9789173534765

Antal sidor:

520

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Rut Hillarp

mne:

Memoarer & biografier
Kvinnohistoria

Pressklipp

En tjock och spännande bok. Den återger Hillarps tankar, dialoger med älskare eller potentiella älskare, sexuella fantasier och arbetsanteckningar, hela tiden med blick för passionen i ett kalejdoskopiskt sökarljus... Båda böckerna (även Rut Hillarp - poet och erotiskt geni) utgör tillsammans ett levande tidsdokument med en inblick i en intellektuell kvinnas liv under lång tid.
-Anna Nyström, Norrbottens-Kuriren

Hillarps dagbok (är) full av spel, iscensättningar, dramaturgi.
-Stina Otterberg, Dagens Nyheter

...mycket öppenhjärtig.
-Tomas Forser, Göteborgs-Posten

Fascinerande...
-Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Rut Hillarp. Poet och erotiskt geni