Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Statens spel (Hans De Geer)
  

Vra bcker

Statens spel

Penninglotteriet, Tipstjänst och Svenska Spel

Statens spel

Den svenska spelmarknaden förändras under intryck av den internationella utvecklingen och Internet. Det finns skäl att se tillbaka, men också att försöka se mot vilken framtid spelindu-strin går. I denna bok ger Hans De Geer den samlade bilden av den svenska spelpolitiken och de statliga spelbolagens historia.

Den svenska spelmarknaden förändras under intryck av den internationella utvecklingen och internet. Hur skall spelpolitiken utformas? Det finns skäl att se bakåt: varför bildades på 1930-talet de statliga spelbolagen Tipstjänst och Penninglotteriet och varför slogs de 1996 samman till Svenska Spel? Hur har spelbolagen skött sina uppgifter? Är det bra att staten samtidigt äger spelbolagen, ger tillstånd till dem, kontrollerar dem och får stora inkomster från dem? Är statliga bolag bättre än privata på att ta ansvar för spelets sociala konsekvenser?
Spel är inte bara problem och politik: spel är också förströelse, glädje och hopp om den stora vinsten. Spel har blivit en miljardindustri. Spelen är allt snabbare och vinsterna högre. Drömmarna lever!
I boken Statens spel ger professor Hans De Geer den samlade bilden av den svenska spelpolitiken och de statliga spelbolagens historia från mellankrigstiden till början av 2000-talet.

Boken utges i samarbete med Centrum för Näringslivshistoria.

ISBN:

9789173534727

Antal sidor:

528

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Hans De Geer

mne:

Historia, svensk