Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Filosoferna (Svante Nordin)
  

Vra bcker

Filosoferna

Det västerländska tänkandet sedan år 1900

Filosoferna

Svante Nordin, professor i idé- och lärdomshistoria, lotsar läsaren genom de stora strömningar, frågeställningar, tänkare och tvister som har dominerat det västerländska tänkandet under det gångna seklet. Han berättar också om de miljöer och tidssituationer som de uppstod i och resonerar kring vilket arv de lämnat efter sig.

Vad är egentligen modern filosofi? Vad har filosoferna haft för sig under de senaste 110 åren? Vilka har de stora frågorna varit? Vilka riktningar har dominerat och vilka tvister har skilt filosoferna i olika länder och med olika övertygelser från varandra? Är det sant att det finns en skillnad mellan kontinental och anglosaxisk filosofi och vad består den i så fall i? Är det riktigt att filosofin har nått sitt slut? Eller pågår den fortfarande och kanske är viktigare än någonsin?
Svar på dessa och andra frågor finner du i Svante Nordins bok Filosoferna. Det västerländska tänkandets historia sedan år 1900. Där finns filosoferna själva och deras tankar. Men också de miljöer de levde i, de tidssituationer som bidrog till att ge upphov till deras problem, de konflikter de var indragna i, de svårigheter de mötte och de lösningar de sökte. Somliga namn är kända och omtalade, andra numera tämligen okända. Men i sin tid bidrog de alla till att fylla det filosofiska landskapet med levande figurer. Deras frågor och ibland deras svar utmanar oss fortfarande.

ISBN:

9789173534802

Antal sidor:

856

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Svante Nordin

mne:

Kulturhistoria

Pressklipp

En bok jag varmt kan rekommendera.
-David Andersson, Kristianstadsbladet

Svante Nordins Filosoferna är ett monumentalt mästerverk. Det briljanta i boken ligger inte i originella läsningar av filosofiska texter, utan i den i vår samtid ibland underskattade kategorin hantverkarskicklighet. Denna bok kommer gissningsvis att bli något av ett standardverk framöver.
-Claes-Magnus Bernson, Tidningen Kulturen

Det är närmast obegripligt hur Svante Nordin kan omfatta allt... Dessutom skriver han på ett sätt som inte lägger några språkliga hinder i vägen. Det är en av årets bästa böcker!
-Pauli Olavi Kuivanen, Norrköpings Tidningar

Boken är unik i sitt slag, också internationellt, genom sin omfattning, detaljrikedom och breda språk- och traditionsurval. Nordin har en oerhört beläsenhet och en förmåga att också i korta skisser bidra med oväntade detaljer och reflektioner också om välkända författarskap.
-Hans Ruin, Dagens Nyheter

Nordin vill förstå filosoferna utifrån deras tid och rum. I en monumental och utomordentligt lärd bok lyckas han väl med denna ambition... En bok att ständigt återkomma till.
-Cornelis Dekker, Östgöta-Corren

Nordin gör filosofin till en världslig nödvändighet... Klokt och intressant och förvånansvärt lättläst. Skildringen är så klart encyklopedisk, den är väldig i sin lärdom, som det blir efter ett läsande och tänkande liv.
-Jan-Olov Nyström, Skånska Dagbladet

Välskriven.
-Ulrika Knutsson, SR Kulturnytt

Med Filosoferna bidrar Svante Nordin med ett filosofihistoriskt grundverk där historien bestämmer takten... fungerar utmärkt som ett uppslagsverk.
-Patrick Martin, Ny Tid

Genom sin bredd är boken förmodligen unik i sitt slag.
-Lars Sköld, Kollega

Fantastisk... En bok som är lika väldig i sin lärdom som den är spännande.... som en äventyrsroman.
-Jan-Olov Nyström, Norrbottens-Kuriren

Smått fantastisk... den är väldig i sin lärdom.
-Jan-Olov Nyström, Hudiksvalls Tidning

Det är... ett ytterst ambitiöst projekt som Nordin gett sig in på och resultatet är minst sagt imponerande... En ytterst fyllig och mångsidig bild av den västerländska filosofin under de senaste 110 åren.
-Johan Strang, Respons

Filosoferna är en efterlängtad bok som bidrar till förståelsen av hela 1900-talet, med dess mörker och ljuspunkter. Den samtidsfilosofiskt nyfikne kan börja sin resa här, den redan påläste får ett efterlängtat historiskt sammanhang till idéerna. Som sagt: en unik bok att glädjas över.
-Olof Åkerlund, Sydsvenskan

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


I historiens skruvstäd
 
1900-talet - en biografi