Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Eduard Tubin (Eino Tubin)
  

Vra bcker

Eduard Tubin

Edward Tubin

»Eduard Tubin - est, svensk, kosmopolit« satte en musikskribent som titel på en intervju med den estnisk-svenske tonsättaren. Ingen annan seriös svensk tonsättare har så många verk inspelade på CD, och få spelas så ofta, men det dröjde länge innan erkännandet kom. Nu har sonen Eino Tubin skrivit hans biografi.

»Eduard Tubin - est, svensk, kosmopolit« satte en musikskribent som titel på en intervju med den estnisk-svenske tonsättaren. Symfonikern Tubin delade sitt liv mellan två länder och skapade de flesta av sina verk i sitt nya hemland, men spelas över hela världen. Ingen annan seriös svensk tonsättare har så många verk inspelade på CD, och få spelas så ofta, men det dröjde länge innan erkännandet kom.
Sonen Eino Tubins biografi över Eduard Tubin med musikaliska analyser av Tobias Lund ingår i en serie tonsättarporträtt som ges ut av Kungliga Musikaliska Akademien och Bokförlaget Atlantis. Böckerna i serien är förhållandevis korta och lättillgängliga med rikt bildmaterial, utförliga verkförteckningar och information om tillgängliga inspelningar.

ISBN:

9789173535229

Antal sidor:

240

Bandtyp:

Flexiband

 

Frfattare:

Eino Tubin

mne:

Memoarer & biografier
Svenska tonsättare

Pressklipp

En stor del av behållningen är skildringen av svenskt musik- och kulturliv under efterkrigsdecennierna. Boken innehåller också register och verkförteckning, ett måste för musikälskaren.
-Diana Holmberg, Helsingborgs Dagblad

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Bo Nilsson
 
Ingvar Lidholm
 
Lars Johan Werle