Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Odd Nerdrum. Självporträtt (Alice Helleland)
  

Vra bcker

Odd Nerdrum

Självporträtt

Odd Nerdrum

Den norske konstnären Odd Nerdrum är omstridd. Han har väckt vrede inom ett modernistiskt etablissemang men också vunnit gunst hos en talrik publik. I denna bok dokumenteras en viktig del av hans konstnärskap: de många självporträtten. Det rika bildmaterialet kompletteras med aforismer av Nerdrum och en längre essä av Allis Helleland.

Den norske konstnären Odd Nerdrum är omstridd. Med ett - såväl beträffande teknik som motivval - traditionsbaserat måleri har han väckt vrede inom ett modernistiskt etablissemang men också vunnit gunst hos en talrik publik och bland penningstarka köpare. I Självporträtt dokumenteras en viktig sida av Odd Nerdrums konstnärskap: de många självporträtten. Det rika bildmaterialet kompletteras av aforismer formulerade av Odd Nerdrum och av en längre, kommenterande essä av Allis Helleland, tidigare chef på statens Museum for Kunst i Köpenhamn och på Nasjonalmuseum i Oslo, numera verksam vid The Nerdrum Institute. Essän avslutas: "Likt Orfeus tror han på att han med sin gudabenådade gåva att uttrycka sig konstnärligt kan förlösa mörkret i dödsriket, det vill säga den moderna konsten, och leda måleriet tillbaka till rätt spår."

ISBN:

9789173535113

Antal sidor:

160

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Allis Helleland

mne:

Konst & arkitektur

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Under omprövning
 
Roj Friberg
 
Figurationer