Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Samurajerna (Monica Braw & Juhani Lompolo)
  

Vra bcker

Samurajerna

Deras historia och ideal

Lompolo POD

Länge var samurajerna Japans ledande samhällsklass.
Landets ekonomiska och industriella framgångar efter andra världskriget har delvis sin grund i deras mod, heder och ansvarskänsla. I Samurajerna beskrivs deras månghundraåriga historia och de ideal som lärde dem plikten att tjäna, till och med offra sina liv för sin herre.
I vår del av världen grundar sig kunskapen om denna krigarklass främst på ett stort antal samurajfilmer. Japansk samurajlitteratur är däremot svårupptäckt. Här presenteras också några av Japans mest berömda hjälteberättelser. De handlar om trohet, kärlek, maktkamp och den oundvikliga döden inför vilken varje krigare skulle kunna skriva en dikt till avsked.

Atlantis POD (Print on Demand) är en serie digitala nytryck av tidigare slutsålda böcker. Kvaliteten på inlagan kan vara lägre än i den ursprungliga utgåvan.

ISBN:

9789173535540

Antal sidor:

212

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Juhani Lompolo
Monica Braw

mne:

Atlantis PoD
Asien

Pressklipp

I den nyutkomna boken Samurajerna försöker Japankännarna Monica Braw och Juhani Lompolo reda ut begreppen och skriva en kortfattad historik över samurajväldets uppgång och fall. Det är ett välkommet initiativ...
Jag skulle sammanfatta mina intryck med att det är en i allra högsta grad upplysande bok. Att exempelvis läsa den japanske författaren Yukio Mishima utifrån denna samurajkontext fungerar utmärkt och kastar ett förklarande ljus över hans försök till statskupp 1970 (som avslutas med att han begår självmord).

Gabriella Håkansson i Dagens Nyheter

Det allra bästa med den här boken är hur en gestalt som vi kanske främst har en bild av från filmens värld, även får ett historiskt och samhälleligt djup.
Förtjänsten med
Samurajerna är just att läsaren på ett lättillgängligt sätt får insikter i vad som gjorde en person till samuraj och hur idealen om trohet, kärlek, maktkamp och en oundviklig men ärofull död i striden eller för hedern, än i dag tilltalar människor inte bara i Japan utan i hela världen.
Stefan Nilson i Nerikes Allehanda

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Strömdrag