Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Kanonsalut och vaggor
  

Vra bcker

Kanonsalut och vaggor

Kungliga födslar och dop

Kanonslut och vaggor

Lena Rangström, 1:e intendent vid Livrustkammaren, berättar i denna högaktuella bok hur kungliga födslar och dop har gått till i Sverige de senaste fyrahundra åren. Här berättas också hur barnen föds in i sin roll och vilken politisk betydelse för dynastins fortlevnad födslarna har haft.

Ett barn som föds till tronen är en statens tillhörighet, skrev en gång drottning Kristina. Ett kungligt barns födelse är en betydelsefull händelse - inte minst politiskt. Dynastins fortlevnad hänger på att ständigt nya tronföljare föds och intresset för dessa barn har varit stort redan innan de sett dagens ljus. De kungliga barnen föds in i sin roll och från första stund ges deras liv en symbolmättad och representativ inramning. Såväl ceremonierna som har ägt rum i samband med förlossningen, dopet och moderns kyrktagning som den utrustning i form av kläder och vaggor som anskaffades och den egna våning som iordningställdes för det kungliga barnet har ingått i den kungliga retoriken. Här skildras för första gången den fascinerande historien om kungliga födslar och dop genom fyrahundra år av kontinuitet och förändring.

ISBN:

9789173535588

Antal sidor:

176

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Lena Rangström

mne:

Pressklipp

Det är en visuellt mycket vacker bok... det finns åtskilligt intressant att upptäcka i detta verk, vilket är intressant ur flera olika aspekter. Det är i synnerhet roligt att Lena Rangström tagit fasta på att visa upp den konstskatt som Livrustkammaren har i sin vård. Det är också roligt att få läsa utdrag från olika dagböcker, brev och biografier som skildrar olika ceremonier, känslor och tankar kring födslar och dop.
Kort sagt, det är en bok som lyfter fram mycket som kanske inte alltid är känt idag och som är intressant att läsa och bli upplyst om.

-Jessika Ahlström, Tidningen Kulturen

Välskriven och mycket vacker... En bok att rekommendera både för de allmänhistoriskt intresserade och i synnerhet för de med dragning åt det rojalistiska.
-Jan Sandström, Värmlandsbygden

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


En brud för kung och fosterland
 
Självständig prinsessa