Våra böcker

Dygdens glädje

Dygdens glädje

I världens rikaste länder sitter människor och känner sig illa till mods. Hur kan det vara så när mänskligheten aldrig har haft det bättre än idag? Paradoxen har iakttagits av lyckoforskare i den nya positiva psykologin. I »Dygdens glädje« använder Johan Wennström positiv psykologi som samhälls- och kulturkritik, och reflekterar också kring hur vi kan skydda oss från depression och upptäcka ett liv som är värt att leva.

I världens rikaste länder sitter människor och känner sig illa till mods. Existentiell hopplöshet och gåtfulla psykiska tillstånd av oro, ångest och depression breder ut sig över hela västvärlden, även i Sverige. Det finns en krypande känsla av att något väsentligt har gått förlorat, men hur kan det vara så när mänskligheten aldrig har haft det bättre än idag?
Paradoxen har iakttagits av lyckoforskare i den nya positiva psykologin. Kan det finnas något i det moderna samhället som utgör grogrund för ängslan och psykisk ohälsa? Positiv psykologi börjar bli känt för svenska läsare, men i den här boken rapporterar Johan Wennström från en hittills dold sida: positiv psykologi som samhälls- och kulturkritik.
»Dygdens glädje« är också en historia om hur vi bättre kan skydda oss från depression, hitta mening och upptäcka ett liv värt att leva.

ISBN:

9789173535267

Antal sidor:

200

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Johan Wennström

Ämne:

Pressklipp

En bok som i bästa mening kan kallas tankeväckande
-Björn Kohlström, Jönköpings-Posten

...ett synnerligen värdefullt inspel om människans utsatthet i överflödssamhället. Han förbinder med ledig hand estetik, politik och psykologi, och det finns många skäl till att vilja höra mera av en initierad och sett till svenska förhållanden ofta originell röst som hans.
-Johan Sundeen, Smålands-Posten

Välskriven, lättläst...
-Joel Halldorf, Dagen

Boken Dygdens glädje är en skarp analys av nuläget och vill visa en positiv väg för enskilda och för samhället. Den är ett väckelserop som inte får tystna i kakofonin av röster. Man hoppas verkligen att politiker och ansvariga i samhället läser och lyssnar till en viktig röst, som visar en väg framåt mot ett positivt och gott samhälle.
-Bo Wettéus, Hemmes vän

En kulturkritisk essä värd en mässa, som fyrar av associationer i tusen riktningar.
-Roland Poirier Martinsson, Svenska Dagbladet