Våra böcker

Det gröna hjärtat

Bilder från Lunds universitets Botaniska trädgård

Det gröna hjärtat

I denna rikt illustrerade och stora bok tas vi under sakkunnig ledning med på en promenad genom Lunds botaniska trädgårds underverk. Med Christer Lindbergs fotografier och Thomas Malms texter får vi lära känna fuktdrypande regnskogar, kryddoftande medelhavssnår och torra öknar.

Den vackraste platsen i lärdomsstaden Lund är »Botan« en botanisk trädgård med intressanta växter från jordens alla hörn. I denna praktfullt illustrerade bok tas vi under sakkunnig ledning med på en promenad genom fuktdrypande regnskogar, kryddoftande medelhavssnår och torra öknar, vi slår oss ned vid solspeglande näckrosdammar och beundrar träd som det växer tulpaner på allt inom murarna kring »Lunds gröna hjärta«.
Ord och bild för oss nära kottepalmer, blommande kaktusar, djävulsnässlor, skunkkallor, insektsätande växter och orkidéer i de mest häpnadsväckande former och färgkombinationer. Samtidigt som vi får veta mycket om växters anpassningar i olika miljöer träder färgstarka personer fram ur historien, inte minst den lundensiska. I växthus och rabatter möts botanik, kulturhistoria, äventyr och ett ständigt skiftande färgspel.
»Det gröna hjärtat« är ett fyrverkeri av fotokonst och berättarglädje en önskebok för alla som är intresserade av växter, trädgårdar och historia.

ISBN:

9789186221164

Antal sidor:

297

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Christer Lindberg
Thomas Malm

Ämne:

Natur & naturvetenskap

Pressklipp

I bästa tvärvetenskapliga anda lyckas de båda Lundaprofessorerna Christer Lindberg och Thomas Malm fånga Botaniska trädgårdens skönhet och historia i text och bild.
-Per Lindström, Sydsvenskan

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Europas trädgårdar
 
Jord
 
Lunds universitets kokbok