Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Serber och kroater i historien (Arvid Fredborg)
  

Vra bcker

Serber och kroater i historien

Klicka fr strre bild - Serber och kroater POD

Det blodiga krig som utkämpats i det forna Jugoslavien har skakat en hel värld. Hur har det kunnat fortgå i månader och år utan ett kraftfullt ingripande från omvärlden?

Vad beror det på att närbesläktade folk som levt tillsammans i en stat plötsligt börjat det mest bestialiska utrotningskrig mot varandra?

En av parterna, serberna, hänvisar till vad som hände under andra världskriget, då den kroatiska Ustsaregimen anställde blodbad på serber. Men än viktigare är vad som hänt tidigare. Utan att gå tillbaka till historien kan man inte förklara serbernas och kroaternas beteende idag, därför att de - framför allt serberna - i så hög grad står under intryck av sitt förflutna.

I »Serber och kroater i historien« får vi följa dessa två folk under tusen år. Det är ett försök att med historiens hjälp förklara vad som sker i vad som till nyligen var Jugoslavien.

Atlantis POD (Print on Demand) är en serie digitala nytryck av tidigare slutsålda böcker. Kvaliteten på inlagan kan vara lägre än i den ursprungliga utgåvan.

ISBN:

9789173535625

Antal sidor:

398

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Arvid Fredborg

mne:

Atlantis PoD
Historia, internationell