Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Hakon Swenson (Björn Edsta)
  

Vra bcker

Hakon Swenson

Mannen bakom ICA

Hakon Swenson – mannen bakom ICA

Vem var han, mannen bakom ICA? När konsument-kooperationen var som starkast svarade Hakon Swenson (1883-1960) med vad som skulle bli en av Sveriges bästa affärsidéer: en köpmannaägd inköpscentral, en handlarkooperation - det som kom att bli ICA. Det här är berättelsen om en av handelns framgångsrikaste entreprenörer.

Det är den 30 maj 1932 och Hakon Swenson förbereder sig för Hakonbolagets stämma på Stadshotellet i Västerås. Det är nu han skall förverkliga sin idé om handlarnas egen inköpscentral. Men det finns konkurrerande grossister som engagerat en aktieägare för att stoppa honom. Hakon Swenson redogör för planerna och går sedan till öppen attack mot motståndarna. Hans förslag får ett förkrossande stöd.
När konsumentkooperationen var som starkast svarade han med en kooperativ idé och formade den till en av Sveriges bästa affärsidéer, en köpmannaägd inköpscentral en handlarkooperation. Det är också den idén han har med sig då han tar initiativ till att bilda ICA några år senare. Det här är berättelsen om en av handelns framgångsrikaste entreprenörer.

Boken ingår i serien Svenska företagare, vilken utges i samarbete med Centrum för Näringslivshistoria.

ISBN:

9789173535403

Antal sidor:

352

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Björn Edsta

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Boken är väldigt välskriven och därmed lättläst... omfattningen och detaljrikedomen gör den också till ett praktverk om en av stadens (Västerås) stora söner.
-Ingegerd Backlund, VLT

Jag brukar alltid tjata på mina företagsekonomistudenter att läsa biografier. Företagandet som kött och blod... Kanske kan Edstas bok betraktas som en studie av det typiskt svenska entreprenörskapet och dess kännetecken... Bokens största förtjänst hittas i beskrivningen av utvecklingen mot den moderna butiken. Illustrationerna skapar atmosfär.
-Lasse Ekstrand, Gävle Dagblad

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Annonsdrottningen