Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Essayer bok 2 (Michel de Montaigne
  

Vra bcker

Essayer. Bok 2

Essayer Bok 2

Michel de Montaigne (1533-1592) är essaykonstens fader och en av jagets största utforskare. När han drog sig tillbaka från sin tjänst vid domstolen i Bordeaux påbörjade han sina essaysamling, som till slut kom att bestå av 107 stycken. Den andra delens centrala essay är den mäktiga utläggningen om tro och vetande, »Försvar för Raymond Sebond«, men innehåller 36 andra essayer, bland andra »Om dryckenskap«, »Om tummar« och »Om barns likhet med sina fäder«.

Michel de Montaigne föddes 1533. Han fick en för tiden modern uppfostran och kom att tjänstgöra vid domstolen i Bordeaux. Han lämnade sin befattning 1570, »led på slavtjänst vid domstol och i offentliga ämbeten«, drog sig tillbaka till sitt bibliotek och började föra bok över sin själ och dess märkliga krumsprång, ett vid den tiden nytt projekt. Skrivandet varvades med resor, förhandlingsuppdrag i religionskrigens Frankrike och en tjänst som borgmästare i Bordeaux. Resultat av författarverksamheten blev Essayer.
Den första upplagan utkom 1580 och han fortsatte att skriva och revidera till sin död 1592. Redan under sin livstid blev han en känd och uppmärksammad författare och i dag är han en levande klassiker, ständigt utgiven på nytt.
1986-1992 utkom Jan Stolpes första översättning av Montaignes verk. Denna utgåva består av en ny, förbättrad version av de tre böckerna, baserad på nya franska upplagor och utökad med upplysande kommentarer.
Den andra delens centrala essay är den mäktiga utläggningen om tro och vetande, »Försvar för Raymond Sebond«, men innehåller 36 andra essayer, bland andra »Om dryckenskap«, »Om tummar« och »Om barns likhet med sina fäder«.

ISBN:

9789173535779

Antal sidor:

704

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Jan Stolpe
Michel de Montaigne

mne:

E-böcker
Atl. väljer ur världslitteraturen

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Essayer. Bok 1
 
En sommar med Montaigne
 
Essayer. Bok 3