Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Iliaden (Homeros)
  

Vra bcker

Iliaden

Klicka fr strre bild - Iliaden_NY

Vår litteraturs begynnelse och - enligt många - vår litteraturs höjdpunkt är Homeros verk Iliaden. Här diktar den mytiska blinda barden om det trojanska kriget, den sköna Helena, om Achilles och Nestor och alla andra som sedan dess levt i våra medvetanden. Översättningen på hexameter gjordes av Erland Lagerlöf för hundra år sedan och utges nu i sitt ursprunliga skick. Förord av Peter Englund, introduktion av Jesper Svenbro, kommentarer av Jan Stolpe.

Erland Lagerlöf (1854-1913) översatte i början av förra seklet Iliaden och Odysséen till svenska. Genom sin trohet mot förlagan, sin fina stilkänsla och sin rytmiska livfullhet har hans Homerosöversättning blivit en klassiker en del av vårt litterära och språkliga arv och har lästs av generationer svenskar.

Lagerlöfs text har genom åren kommit att i flera omgångar utsättas för språkliga revideringar av skilda slag. Dessa ingrepp, som syftat till att göra verket mer lättillgängligt, har dock tillsammantagna resulterat i något som bär drag av förvanskning. Den ursprungliga översättningen har gått förlorad. Tanken med denna utgåva i Svenska Akademiens klassikerserie är att göra den oförvanskade versionen av Lagerlöfs Homeros tillgänglig igen jämnt hundra år sedan den fullbordades.

Inledning av akademiledamoten Jesper Svenbro. Textredigering, efterskrift, kommentarer och ordförklaringar av Jan Stolpe.

ISBN:

9789173535502

Antal sidor:

564

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Homeros

mne:

Svenska Akademiens Klassiker
Skönlitteratur, lyrik

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Odysséen
 
Odysséen
 
Iliaden