Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Kejsarbysten och andra noveller (Joseph Roth)
  

Vra bcker

Kejsarbysten

och andra noveller

Kejsarbysten och andra noveller

Österrikaren Joseph Roth är en mellanformatets mästare. I detta urval noveller mötet vi ett svunnet Europa, det kejserligt-habsburgska, och dess brokiga skaror av skojare och extremister, lögnhalsar, alkoholister, vansinniga, krigsveteraner, kontorister och förgrämda aristokrater som alla har det gemensamt att de inte har förstått sin roll i tillvaron.

Österrikaren Joseph Roth är en mellanformatets mästare, skriver Anders Björnsson i förordet till denna översättningsvolym. Roths noveller följer inget mönster, de slingrar sig, samtidigt biter de sig fast i ett svunnet Europa, det kejserligt-habsburgska, som med 1989 års händelser kom upp till ytan igen. Ingen har skildrat misären och överlevnadsförmågan i detta imperiums utmarker mer insiktsfullt och empatiskt än denne tyske språkvirtuos. Det är konturerna till ett judiskt Europa han tecknar, men också ett universellt. Ett Europa som förmår att hantera olikheter, fördra skojare och extremister, lögnhalsar, alkoholister, vansinniga, dödgrävare och självmördare, krigsveteraner och korallhandlare, kontorister och stationsinspektörer, hanrejar, superopportunister och förgrämda aristokrater som alla har det gemensamt att de inte har förstått sin roll i tillvaron.

ISBN:

9789173535809

Antal sidor:

360

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Joseph Roth

mne:

Skönlitteratur, prosa
Atl. väljer ur världslitteraturen

Pressklipp

Han skriver glansfullt, stundom lyriskt, stilen sticker hela tiden i ögonen och denna yttre elegans kan ibland skymma själva berättelsen. Han skriver nästan för bra!
-Dan Sjögren, Nya Wermlands-Tidningen

Roth är en mästerlig människoskildrare. Med ett par meningar får han fram en karaktär... Det är en stor glädje att dessa noveller nu finns tillgängliga på svenska i Björnssons kongeniala översättning.
-Carina Burman, Svenska Dagbladet

Ett fint urval berättelser av Joseph Roth som visar denne skicklige stilist och kosmopolitiske europé. Det är en bra introduktion till en av 1900-talets stora tyskspråkiga författare.
-Mats Granberg, Norrköpings Tidningar

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Judar på vandring