Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Nere för räkning i Paris och London (George Orwell)
  

Vra bcker

Nere för räkning i Paris och London

Nere för räkning i Paris och London

Långt före Walraff och Ehrenreich gjorde George Orwell socialreportage bland de allra mest utsatta i samhället genom att själv göra sig utsatt. I "Nere för räkning i Paris och London" beskriver Orwell livet som diskare i underjordens Paris och som luffare i London.

Långt före Günter Wallraff och Barbara Ehrenreich gjorde George Orwell socialreportage bland de allra mest utsatta i samhället genom att själv göra sig utsatt. I Nere för räkning i Paris och London redogör han för en litet längre period i Paris, när han antingen är arbetslös och svälter eller jobbar hänsynslöst långa dagar i den labyrintiska restaurangkällare där kaffekök och disk är belägna, och för en litet kortare period i London, när han går på luffen och känner av den hårda regimen på det offentligas natthärbärgen. Nere för räkning i Paris och London är Orwells debutbok. Händelserna som han berättar om timade i slutet av 1920-talet, och boken där han berättar om dem kom ut 1933. Bland journalistikens klassiker är detta en av höjdpunkterna.

Förord av Peter Luthersson.

ISBN:

9789173535793

Antal sidor:

256

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

George Orwell

mne:

Atl. väljer ur världslitteraturen

Pressklipp

Det är genom de konkreta detaljerna, de träffande beskrivningarna, de snabba och välfunnet slående personkarakteristikerna och ett ytterst sakligt och ändå vredgat tonfall som boken förmår att överleva årtionden efter årtionden.
-Crister Enander, Tidningen Kulturen

Det finns en äkthet och en mänsklighet i Orwells sätt att skriva som gör att man kommer den verklighet som skildras nära.
-Tomas Polvall, Norrländska Social-Demokraten

Känns aktuellt i dag.
-Marie Cronqvist, Respons

Förra seklets kanske bäste journalist.
-Dan Sjögren, Nya Wermlands-Tidningen

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Hyllning till Katalonien
 
1984
 
Djurens gård