Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Torgny Segerstedt (Kenne Fant)
  

Vra bcker

Torgny Segerstedt (pocket)

Torgny Segerstedt

Lagom till premiären av Jan Troells film »Dom över död man« kommer nu Kenne Fants biografi om Torgny Segerstedt, som Troells film är baserad på, ut i pocket. Boken ger en bred skildring av Segerstedts liv och karriär och uppmärksammar särskilt hans motstånd mot nazismen. Ursprungligen utgiven 2005.

Torgny Segerstedt var en opinionsbildare, som före och under andra världskriget aldrig dagtingade med sitt samvete och som oförtröttligt stod det onda emot. Han var en motståndsman och ett moraliskt föredöme när han i skuggan av naziststöveln hävdade att alla folk har rätt till sin frihet och sin egen livsform.
Än i dag är Segerstedt dock kontroversiell. Man hävdar på sina håll att den svenska samlingsregeringens eftergiftspolitik efter Tysklands ockupation av Norge var »realistisk« och att de av Segerstedt kritiserade inskränkningarna av pressfriheten var »förnuftiga«.
Kenne Fant ger en bred skildring av Segerstedts liv och karriär med särskild uppmärksamhet på hans motstånd mot nazismen. Denna pocket ges ut med anledning av Jan Troells film Dom över död man. Förord av Niklas Ekdal.

ISBN:

9789173535830

Antal sidor:

384

Bandtyp:

Pocket

 

Frfattare:

Kenne Fant

mne:

Memoarer & biografier

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Patricia B
 
Vargmänniskan