Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Sven-David Sandström (Per F. Broman)
  

Vra bcker

Sven-David Sandström

Sven-David Sandström

Kontroversiell, chockerande, naiv, gripande - omdömena om Sven-David Sandströms musik har varit många och skiftande. Nu porträtteras han i Kungliga Musikaliska Akademiens bokserie Svenska tonsättare. Författaren Per F. Broman berättar om Sandströms roller vid Kungliga Musikhögskolan och Indiana University, om verk som High Mass och Staden, och mycket mer.

Omdömena om Sven-David Sandströms musik har varit många under de runt femtio år som han varit verksam som tonsättare. Han har beskrivits som kontroversiell och chockerande men också som naiv och gripande. Kolleger har kallat honom avfälling. Storslagna verk som rekviemet De ur alla minnen fallna, operan Staden och High Mass har skapat feta rubriker och hätska debatter, men han har också verkat i det lilla formatet med korta kompositioner, såsom hans många verk för Svenska kyrkan.
Per F. Broman har skrivit den första utförliga skildringen av Sandströms liv och verk. På ett inträngande vis lyckas han komma nära både tonsättaren och människan, en person som tillhör de mest inflytelserika i svenskt musikliv. Han är tonsättaren som inte lämnar någon oberörd.

ISBN:

9789173535823

Antal sidor:

256

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Per F. Broman

mne:

Memoarer & biografier
Svenska tonsättare

Pressklipp

Vill man veta något om hur en tonsättare jobbar är det här en utmärkt introduktion.
-Tobias Svanelid, Vetenskapsradion

...lyckas väl fånga essensen hos Sveriges kanske folkligaste nutida tonsättare.
-Johanna Paulsson, Dagens Nyheter

En perfekt introduktion till Sundströms liv och verk. Koncis och genomträngande på samma gång och full av nyttiga skivtips.
-Henrik Halvarsson, Skånes Tidningar

En viktig och vällyckad sammanfattning.
-Carlhåkan Larsén, Sydsvenskan

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Anders Eliasson
 
Bo Nilsson
 
Lars-Erik Larsson