Våra böcker

Bilden. Bokstaven. Boken.

Att förvalta en tradition

Bilden. Bokstaven. Boken

Christer Jonson är en av landets främsta bokformgivare. Han har fått åtskilliga priser och utmärkelser. Nu sammanfattar han sina tankar och erfarenheter i den rikt illustrerade "Bilden. Bokstaven. Boken.", ett tankeväckande verk för formgivare, boksamlare och konstintresserade.

Christer Jonson har formgivit en överväldigande mängd av de böcker som har kommit ut på Bokförlaget Atlantis sedan starten 1977. Han har vakat över produktionernas kvalitet beträffande typografi, bildsättning, pappersval, inbindning och allt annat dylikt. Christer Jonson har därvid betraktat sig som en hantverkare i en lång och yrkesstolt tradition. Nu har han dokumenterat sin formgivningsfilosofi och ger förstås rikhaltiga exempel på hur den har yttrat sig i praktiken.
Förord av Staffan Söderblom.

ISBN:

9789173535854

Antal sidor:

312

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Christer Jonson

Ämne:

Konst & arkitektur

Pressklipp

Jag (är) stum av beundran... Bildmaterialet är mer än generöst och har hög teknisk kvalitet. Också texterna är välskrivna och givande. Liksom lite vid sidan av handlar de ibland om en tid och en attityd som Christer Jonson varit del av... Ja, intryck som ger arbetslust är det bästa som finns. Bättre beröm än så kan jag inte ge en bok.
-Peter Ekström, Kulturdelen

Så här ska den så klart se ut, boken.
Christer Jonson har gjort stort avtryck i det gemensamma kulturarvet. Inte bara som förvaltare, i allra högsta grad också som aktiv medskapare.

-Mats Kolmisoppi, Helsingborgs Dagblad

Det är hans efterskrift över ett yrke och en tradition som han förvaltat på bästa sätt. Christer Jonson har, vilket också visas av de många exemplen i boken, på ett remarkabelt sätt fått böcker att lysa.
-Mats Palmquist, Borås Tidning

Christer Jonson är, för att nu ta till ett ömtåligt gammaldags ord, en mästare.
-Konsthantverk

Jonson är en av vår tids kanske mest kända bokformgivare...Tankarna, eller principerna kanske, är förundrande skarpa i all sin enkelhet.
-CAP&Design

En bit kulturhistoria... visar vilken fantasi och uppfinningsrikedom som präglat hans arbete, framför allt när han skapat sina bokomslag men också arbetet med inlagorna där lågmäldheten varit vägvisaren.
Bengt Valentinsson, Gotlands Tidningar