Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Sigvard Bernadottes silverdesign
  

Vra bcker

Sigvard Bernadottes silverdesign

Sigvard Bernadottes silverdesign

År 1930 engagerade firman Georg Jensen den endast 23 år gamle prins Sigvard av Sverige som formgivare. Den svenske prinsens arbeten i silver visade på ett djärvt och modernt formspråk som bröt med den frodiga Jensenstilen och banade väg för en mer sober och funktionalistisk linje.

Prins Sigvards design var silver med en kylig elegans, raffinerat på ett modernt sätt, med geometriska former och ytterst sparsam dekor. Inte bara stilen var innovativ, utan många av föremålens användningsområden speglade en ny tid: cocktailshakers, cigarettetuier, puderdosor, läppstiftshylsor. Samarbetet kom att spänna över femtio år och resultera i runt 200 silverobjekt, många av dem internationellt uppmärksammade.
Marie Tornehave tecknar i denna rikt illustrerade bok ett initierat porträtt av silverformgivaren Sigvard Bernadotte.

En Signumbok.

ISBN:

9789186221195

Antal sidor:

228

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Marie Tornehave

mne:

Pressklipp

Prinsens finaste silver

Författaren till den nya boken är Marie Tornehave som förtjänstfullt ger en djuplodande bild av Sigvard Bernadottes suveräna silverdesign. Det är en njutning att läsa en så välformulerad och genomarbetad faktabok! Det rika bildurvalet är intresseväckande, inte minst skisserna och de svartvita bilderna ur Georg Jensens arkiv.
Elsbeth Welander-Berggren i Antik & Auktion.