Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Monsieur Chabres skaldjur och andra berättelser (Emile Zola)
  

Vra bcker

Monsieur Chabres skaldjur

och andra berättelser

Monsieur Chabres skaldjur och andra berättelser

Émile Zola är mest känd för sina naturalistiska romaner men var också en flitig novellförfattare. I detta urval noveller överraskar han med charmfulla och underhållande berättelser som ger läsaren en levande bild av Frankrike under tredje republiken.

Émile Zola (1840-1902) är mest känd för sina tunga naturalistiska romaner. Men i den här boken visar den franske författaren upp en helt annan sida av sin litterära förmåga. Han överraskar med charmfulla och underhållande noveller. Med humor och satir målar Zola upp ett rikt porträttgalleri och bjuder på flera autentiska levande tavlor.
De flesta av dessa berättelser skrevs för en rysk tidskrift, med vilken Zola hade inlett ett samarbete. Avsikten var att för en rysk läsekrets ge en lättsam och möjligtvis något karikerad bild av livet i Frankrike under tredje
republiken.
Översättning, inledning och kommentarer av Else Marie Güdel-Bruhner.

ISBN:

9789173535380

Antal sidor:

232

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Émile Zola

mne:

Atl. väljer ur världslitteraturen
Skönlitteratur, prosa

Pressklipp

Flyhänta, initierade, lättsmälta och roliga... Definitivt trevlig läsning, för dagens svenska läsare liksom för förra sekelskiftets ryssar.
-Anna Ringberg, Helsingborgs Dagblad