Våra böcker

Gotländska växter

Gotländska växter

I denna rikt illustrerade flora beskrivs Gotlands karakteristiska arter, totalt närmare 550 arter. Inledningsvis ges en introduktion till den gotländska naturen och vilka faktorer som skapat dess särdrag. Boken är ett måste för var och en som är natur- och kulturintresserad.

Den gotländska naturen skiljer sig i många avseenden från övriga Sverige. För förstagångsbesökaren är öns blomprakt direkt anslående. Den yppiga orkidéfloran i kalkfuktängarna, de blommande vägkanterna, strandängarna och de karga, örtrika alvarmarkerna är alla omtalade. Vilka växter finner man? Varför står de där de står och hur känner man igen dem? Här beskrivs öns karakteristiska arter liksom en lång rad ovanliga och speciella växter. Inledningsvis ges en introduktion till den gotländska naturen och vilka faktorer som skapat dess särdrag. Växterna är uppställda efter de typiska naturtyper som förekommer på Gotland. Rikt illustrerad och omfattande närmare 550 arter är Gotländska växter ett måste för var och som är natur- och kulturintresserad.

ISBN:

9789173534994

Antal sidor:

544

Bandtyp:

Inbunden

 

Författare:

Magnus Martinsson

Ämne:

Natur & naturvetenskap

Pressklipp

Det är en fantastisk flora Gotland nu har begåvats med, värd att bli en klassiker i stil med Karl Johanssons verk från - 1897! Men betydligt mera lättillgänglig. Magnus Martinsson är expert men kan ändå berätta så att "vanligt folk" förstår.
-Ola Sollerman, Gotlands Tidningar