Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Akademien sammanträder! (Carl Otto Werkelid)
  

Vra bcker

Akademien sammanträder!

Ett år med De Aderton

Akademien sammanträder

Om hösten rusar intresset kring Svenska Akademien i höjden, från offentliggörandena av Nobelpriset till högtidssammankomsten i december. Men Akademien är synnerligen aktiv året om, och har så varit i 226 år. Här berättas i text och bild om aktiviteter i litteraturens och språkets värld, om Akademien i vardag och fest, om tradition och förnyelse - en vacker bok för alla som vill veta mer om De Aderton.

Efter 226 år som mer eller mindre hemlig gläntar Svenska Akademien på dörren. Det sker i boken Akademien sammanträder!, där akademiens arbete och vardag skildras och skaran av ledamöter under de drygt två seklerna presenteras. En bildrik berättelse om akademiens historia, hur den verkar i dag. Om de fyra miljoner som delas ut i priser, förutom Nobelpriset. Om ordlistan i ständigt nya upplagor och evighetsarbetet med ordboken. En bok som ger svar på många frågor från varför ständig sekreterare till varför arton ledamöter. En berättelse om akademien som en levande kulturinstitution, bakom den sekretess instiftaren, Gustav III, ålade akademien. Men nu öppnas dörren på glänt, med rikt bildmaterial och upplysande texter, avslutade med samtal med de tre ständiga sekreterare som i dag finns i akademien.

ISBN:

9789173534604

Antal sidor:

204

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Carl Otto Werkelid
Helena Paulin-Strömberg

mne:

Historia, svensk

Pressklipp

Ett praktverk.
-Mari Ermeland, Vetlanda-Posten

Boken ger en unik inblick i hur arbetet går till inom akademien... Både vacker och informativ.
-Jane Betts, Blekinge Läns Tidning

Läsaren ges access till en miljö som omgärdas av sekretess och historiskt skimmer, och får lära känna en i många stycken rätt ordinär arbetsplats.
-Jacob Wiberg, Populär Historia

Ger en god inblick i vad Akademien verkligen sysslar med.
-Urban Björstadius, Vetenskapsradion

En god inblick i akademiens arbete.
-Johan Erlandsson, Kommunalarbetaren

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Carl Snoilsky
 
Hjalmar Söderberg
 
Minnet av företrädaren