Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Evert Taubes värld. Boken (David Anthin)
  

Vra bcker

Evert Taubes värld

Boken

Evert Taubes värld. Boken

Det har skrivits mycket om Evert Taubes liv. Denna bok fokuserar istället hans diktning, och berättar om de sammanhang där estradören och diktaren Taube var verksam. Bokens författare, David Anthin, är litteraturvetare och sammanfattar här 15 års arbete med Taubes konstnärskap.

Det har skrivits många texter om Evert Taubes liv. I »Evert Taubes värld« ligger fokus snarare på Taubes diktning. Och i stället för privatpersonen Evert presenteras här de roller som diktaren och estradören Taube valde att spela på offentlighetens scen. Det här är boken om Taubes värld, så som han själv har formulerat den.

David Anthin är litteraturvetare. I »Evert Taubes värld« sammanfattar han på ett populärvetenskapligt sätt 15 års arbete med Taubes konstnärskap. Boken har samma upplägg som och delar även titel med den uppmärksammade utställning på Liseberg som Anthin var med om att skapa 2008. Här har de åtta rummen i utställningen blivit lika många kapitel. Anthin blottlägger bland annat de två motpoler som i stort sett all Taubes diktning rör sig mellan: idyll och äventyr.

ISBN:

9789173535526

Antal sidor:

272

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

David Anthin

mne:

Kulturhistoria

Pressklipp

Trevligt formgiven... Vi får även ett stycke svensk nöjeshistoria på köpet.
-Gittan Öhman, Skaraborgs Läns Tidning

En läsvärd bok.
-Lennart Götesson, Dala-Demokraten

En både fint och varmt tecknad berättelse.
-Jan Sandström, Arvika Nyheter

Bläddervänlig och med ett rikt bildmaterial.
-Urban Björstadius, Vetenskapsradion

Vi som bär Evert Taube i våra hjärtan, sjunger och imiterar honom, kanske inte vet så mycket om hans konstnärliga meritlista och bakgrunderna till hans tankar, dikt och ton. Därför är den här boken en guldgruva... Jag vill gärna rekommendera David Anthins bok.
-Alf E Sjöberg, Miljömagasinet

En lysande berättad och illustrerad framställning av Sveriges i dag ledande Taubeforskare David Anthin och bildredaktören och grafikern Jacob Forsell som borde finnas i varje hem.
-Martin Nyström, Dagens Nyheter