Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Himlar över Alabama (Nils Erik Forsgård)
  

Vra bcker

Himlar över Alabama

En essä om USA år 2012

Himlar över Alabama

Nils Erik Forsgård har besökt delstaten Alabama i USA upprepade gånger under Barack Obamas tid som president. I denna essä levererar han en lägesrapport och en analys av stämningar och tendenser i södern. Han funderar också över vad fyra år med Obama har gjort för USA och åt vilket håll landet är på väg.

I november 2012 väljer USA en ny president för de kommande fyra åren.
I olika repriser under valåret har Nils Erik Forsgård besökt delstaten Alabama i USA, och i sin essä levererar han en lägesrapport och en analys av stämningar och tendenser i ett USA som kanske håller på att repa sig från en långvarig ekonomisk kris. Med avstamp i Alabama frågar sig Forsgård vad fyra år under Barack Obama har betytt för den amerikanska självbilden. Han analyserar också föreställningen om "den amerikanska drömmen" och frågar sig vad som finns kvar av denna dröm en liten bit in på det nya århundradet. Forsgårds utgångspunkt är att USA alltid är precis så svagt och precis så starkt som amerikanerna själva vill och önskar.
Essän kan med fördel läsas som en uppföljare till Forsgårds kritikerhyllade USA-skildring Heartlands. Anteckningar från en resa genom USA (2007).

ISBN:

9789173536042

Antal sidor:

146

Bandtyp:

Mjuka pärmar

 

Frfattare:

Nils Erik Forsgård

mne:

Politik & debatt

Pressklipp

Himlar över Alabama synliggör de utmaningar som USA står inför och visar upp osminkade bilder från ett land i djup kris. Det Alabama som Forsgård valt som utsiktspunkt ger andra perspektiv än Hollywoods glättade filmdimmor eller börssiffrornas rökpuffar från New Yorks Wall Street.
-Sören Sommelius, Helsingborgs dagblad

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Heartlands
 
Hemingway - en betraktelse