Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Dödsorsak Ogaden (Heli von Rosen)
  

Vra bcker

Dödsorsak Ogaden

Om flyg och politik med Carl Gustaf von Rosen i Afrika

Dödsorsak Ogaden

I fyrtio år verkade Carl Gustaf von Rosen i Etiopien som ambulansflygare, flygvapenchef m.m.. Han omkom i Ogadenprovinsen 1977. Nu berättar Heli von Rosen, som själv arbetat med flyghjälp, om sin äventyrlige svärfar i denna nya bok, som inte bara är en initierad och bildrik biografi utan också ger en bakgrund till dagens oroligheter på Afrikas horn.

Dödsorsak Ogaden är en initierad skildring av den svenske flygaren Carl Gustaf von Rosens fyrtioåriga insatser för Afrika, från 1935 när han under brinnande krig kom till Etiopien som ambulansflygare för Röda Korset, via tiden som chef för Etiopiens flygvapen och engagemanget i svältkatastrofens Biafra 1968-1970, fram till 1977 och den tilltagande konflikten om den etiopiska Ogadenprovinsen som till slut tog hans liv.
Carl Gustaf von Rosen dödades i den somaliska arméns anfall på Gode, ett samhälle dit han kommit för att organisera evakueringen av hjälparbetare som utsatts för attacker av gerillan.
Heli von Rosen arbetade med flyghjälp i den lilla organisationen Air Mula som Carl Gustaf von Rosen startat. Hennes berättelse om sin svärfar är fylld av dramatik, men ger också en fördjupad bakgrund till konflikterna på Afrikas horn.

ISBN:

9789173536295

Antal sidor:

432

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Heli von Rosen

mne:

Memoarer & biografier

Pressklipp

Man blir gripen och fascinerad av von Rosens livsöde... Boken lämnar ingen oberörd.
Bo Wetteus, Hemmets vän

Heli von Rosen, svärdotter till flygarlegenden, har skrivit en fascinerande bok om ett stycke svensk och global nutidshistoria. Boken är påfallande välillustrerad med mängder av fotografier från von Rosens långa karriär.
Dick Harrison, Svenska Dagbladet

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Tyst Diplomati