Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/83/2004383/atlantisbok.se/public_html/inc/d_base.php on line 8 Atlantis Bokförlag AB | Kvinnor i Japan under tusen år (Monica Braw)
  

Vra bcker

Kvinnor i Japan under tusen år

Nio porträtt

Kvinnor i Japan

Det är inte sant att japanska kvinnor har varit förtryckta genom hela historien. Det hävdar Monica Braw, en av våra främsta Japankännare, som i denna bok presenterar nio av de otaliga kvinnor som har haft stor betydelse för landet, bland andra en läkare, en sångidol och en samurajhustru.

Att japanska kvinnor har varit undertryckta i alla tider är en allmän missuppfattning. Det har alltid funnits starka kvinnor i Japan. Här möter vi en kejsarinna, en författare, en shogunänka, en samurajhustru, en amma, en läkare, en skolfröken, grundaren av den första feministtidskriften och en sångidol. De har alla lämnat outplånliga spår i Japans historia.
Monica Braw, en av Sveriges främsta japankännare, berättar personligt om mötena med dem på platser där de levde och om deras kontroversiella eftermälen. Braw är fil. dr i japansk historia. Hon var tidigare Svenska Dagbladets korrespondent i Tokyo och har skrivit en lång rad böcker om Japan, såväl skönlitterära berättelser som fackböcker. Den senaste är Trollsländans land Japans historia.

ISBN:

9789173536172

Antal sidor:

280

Bandtyp:

Inbunden

 

Frfattare:

Monica Braw

mne:

Asien
Kvinnohistoria

Pressklipp

Oerhört nytt (!) och spännande alltihop.
-Margareta Wiman, Östgöta-Corren

Klichén av den japanska kvinnan som passiv och kuvad spräcks.
Maria Küchen, Sydsvenskan

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Samurajerna