Våra böcker

Tolv lektioner i kinesiska

Textbok

Tolv lektioner i kinesiska (text)

Nu har alla svenska skolor, företag och turister fått det självklara läromedlet i kinesiska, ett allt viktigare språk i väst. Professor Torbjörn Lodén har tillsammans med Wan Xinzheng sammanställt tolv pedagogiska lektioner med fraser, tecken, grammatik och kulturessäer. Grundboken, som även innehåller en CD, kompletteras med en separat övningsbok.

I tolv lektioner, som beskriver olika situationer som du kan hamna i när du besöker Kina, får du lära dig grundläggande rikskinesiska inom ramen för ett ordförråd av ca 500 ord och ca 300 kinesiska skrivtecken. Lektionerna ger en översikt över huvuddragen i kinesisk grammatik. I varje lektion ingår också en miniessä om någon aspekt av kinesisk kultur, bland annat historia, film och litteratur. En utmärkt introduktion i språket, för nybörjaren vid gymnasier, universitet och högskolor, för den som har affärskontakter med Kina och för den som gör en resa i landet.
Torbjörn Lodén är professor i Kinas språk och kultur vid Stockholms universitet och föreståndare för Stockholms Konfuciusinstitut. Wan Xinzheng är fil dr i kinesiska från Fudanuniversitetet i Shanghai med många års erfarenhet av undervisning i kinesiska både från Shanghai och från Stockholms universitet.
I boken ingår även en CD.

ISBN:

9789173536196

Antal sidor:

200

Bandtyp:

Flexiband

 

Författare:

Wan Xinzheng
Torbjörn Lodén

Ämne:

Övrig facklitteratur

Pressklipp

En god introduktion för nybörjaren, för den som har affärskontakter och kanske för den som vill besöka Kina.
Bo Wettéus, Hemmets vän

Har ett tilltalande yttre, en icke-skolboksdesign som gör att man tar sig förbi det första hindret... Grundboken har ett lättfattligt upplägg med luftig layout.
Ulrika Andersson, Norran

Tycker du att denna bok verkar bra ska du inte missa:


Tolv lektioner i kinesiska